Verslagen Heren B

Vrijworpen beslissen spannend duel

Optima nam de beste start onder impuls van Lahou (7’:12-5) en Beerten (8’:21-10) maar Hasselt liet niet begaan en kon de kloof met 2 bommen van Van Osch enigszins beperken. De bezoekers naderden in Q2 tot op 4 punten (3’:22-26) maar nu reageerden de Optimisten gevat. “Red rocket” Bongaerts ontbond z’n duivels en even later verscheen een 18-punten kloof op het scorebord (9’:29-47). Gerust werd er met een 49-31 stand.

Optima kon z’n voorsprong behouden in Q3 tot de 5e minuut maar dan begon Hasselt beter te spelen. Met scores van Simons en bommen van Weyen kwam Hasselt terug tot op 6 punten op ’t einde van Q3 (62-56). De bezoekers bleven op hun elan verder gingen er op en erover (6’: 66-72). Een bom van Berçin gaf de Optimisten terug moed, Hasselt kon de Looienaars enkel foutief stoppen en met een 8 op 8 vrijworpen in de 2 laatste minuten kon Optima de overwinning in Tessenderlo houden. Einduitslag: 81-78.

Optima B nestelt zich op een mooie 3e plaats in 2e provinciale. Volgende week wacht ons Hades B, 9e in de stand.

Punten Optima: Beerten: 18; Vandervelden:4; Bongaerts:12; Berçin:7; Schulpé:2; Renaux:11; Blarinckx:6; Rodiers:5; Lahou:16; Brepoels; Berger T