Info Lid worden?

Lid worden?

Beste speler/ouder,

Fijn dat je gekozen hebt om bij BBC Optima Tessenderlo te komen basketten. Welkom in onze club. Met dit schrijven willen we een aantal afspraken op een rijtje zetten en de administratieve verplichtingen toelichten.

Trainingen

Alle ploegen trainen 2 keer per week. De coaches verwachten dat spelers minstens 5’ voor de aanvang van de training aanwezig zijn. Kan je niet komen, gelieve de coach op tijd te verwittigen. Zo kan hij/zij de training nog aanpassen aan het aantal deelnemers.

Stevige sportschoenen/basketschoenen raden we sterk aan. We vragen om de schoenen enkel te dragen in de sporthal. (zand op de vloer doet spelers uitglijden, met alle gevolgen van dien).

Breng altijd een flesje water mee naar de training (een sportdrankje mag, maar is niet nodig).

Douchen na de training kan, maar is niet verplicht. Na een wedstrijd raden we douchen wél aan.

Wij gebruiken een eenvormig evaluatiesysteem voor alle jeugdspelers. De coach volgt de vooruitgang van elke speler en zal dit op het einde van het seizoen met de speler/ouders bespreken. Op die manier garanderen we een vlotte overgang naar een volgende reeks.

Overzicht trainingsuren

Wedstrijden

Vanaf U10 (microben) schrijven we de ploegen in voor competitie. Spelers zijn minstens een half uur op voorhand in de sporthal. Wie niet kan deelnemen verwittigt de coach tijdens de voorgaande training.

De club zorgt voor een speluitrusting (blauw en wit truitje, blauwe broek). Spelers kunnen een opwarmshirt kopen aan 25€.

Wedstrijden spelen kan niet zonder de inzet van de ouders. We rekenen op u om naar de uitwedstrijden te rijden (provincie Limburg), maar ook om tafelfuncties op te nemen. We voorzien elk seizoen korte opleidingen (tijdens de trainingen) over de wedstrijdklok, het wedstrijdblad en de 24”.

Elke ploeg heeft een ploegverantwoordelijke. Voor vragen, opmerkingen, … kan u bij hem/haar terecht.

Het clubleven

Een club runnen, een sporthal huren, getalenteerde coaches aantrekken, een sportieve ambitie hebben, het kost allemaal veel geld. Daarom organiseren wij doorheen het seizoen allerlei activiteiten. Wij stellen uw aanwezigheid op die activiteiten erg op prijs.

Overzicht activiteiten

U wilt een handje helpen? Heel graag, vele handen maken licht werk. Neem hiervoor contact op met de Feestcel.

Aansluiting

Om aan te sluiten moet je een aansluitingsformulier volledig invullen. Minderjarigen tekenen zelf en één van de ouders/voogd.

Om mee te kunnen spelen op wedstrijden is een medisch attest verplicht. Laat dit invullen door de huisarts.

Een aansluitingsformulier en medisch attest kan je vragen bij de coach. Voor vragen kan je terecht bij de secretaris van de club, Betty Van Bael 013/66 65 29

Een aansluiting is definitief na het betalen van het lidgeld. U stort het bedrag op rekening:
Iban: BE97 7795 9076 0649
BIC: GKCCBEBB

U6 (microben) en U8 (pré-microben) betalen €160 voor een heel jaar (€140 als je voor het nieuwe seizoen betaalt voor 31 mei).

Alle andere jeugdploegen betalen €240 voor een heel jaar (€220 als je voor het nieuwe seizoen betaalt voor 31 mei).

Alle seniorenploegen betalen €260 voor een heel jaar (€240 als je voor het nieuwe seizoen betaalt voor 31 mei).

Voor kinderen uit hetzelfde gezin, wonende op hetzelfde adres, betaalt men vanaf de tweede speler €20 minder. Voorbeelden:

  • 1 pre-microob + 1 benjamin van hetzelfde gezin betaalt: €130 + €180 - €20 = €290
  • 1 benjamin + 1 miniem van hetzelfde gezin betaalt: €180 + €180 - €20 = €340
    (Deze bedragen zijn geldig indien men betaalt vóór 31 mei)

Verschillende mutualiteiten (ziekenfondsen) betalen een deel van het lidgeld terug. Vraag hierover meer inlichtingen bij uw mutualiteit.

Ouders die het moeilijk hebben om het lidgeld te betalen kunnen, in alle vertrouwen, contact opnemen met de voorzitter, Brigitte Lauwers 0497 34 14 89.

Korting 2021-2022

Spelers die in het seizoen 2020-2021 hun lidgeld betaald hebben, krijgen €80 korting voor het nieuwe seizoen.

Heeft u nog vragen, opmerkingen dan kan u daarvoor terecht bij de coach, de ploegverantwoordelijke, de bestuursleden.