Verslagen Heren A

Vriendenhof Walem A - Heren A

Na een gelijk opgaande start (5': 7-7) kwam de thuisploeg beter in de match met scores van de gebroeders Vanwinghe ( resp 12 en 19 punten over de ganse match). Een bom bracht de thuisploeg op 17-9 in de 9e minuut maar Kitenge en Vanheeswijck milderden voor de bezoekers. Q1 werd afgesloten bij een 19-15 stand. Een niet missend Walem met een 4 op 4 gaf de Optimisten het nakijken bij aanvang van Q2 (2':27-17) maar de bezoekers reageerden via Kitenge en Dusart. Die laatste bracht met 9 opeenvolgende punten z'n ploeg terug in het spoor van de thuisploeg (9':37-33). 2 Bommen van Walem sloegen echter weer een kleine kloof en Optima moest met 7 punten in het krijt de kleedkamers opzoeken, ruststand: 42-35.

Ook na rust stond het sterke punt van de Optimisten, hun strakke defence, niet op scherp. De bezoekers waren constant op achtervolgen aangewezen (5': 49-39). Een sterke Vanheeswijck (9 opeenvolgende punten in Q3) bracht Optima terug tot op 4 punten in de 7e minuut (53-49) maar weer reageerde Walem gevat. Stand na 30 minuten basketbal: 62-55. In Q4 zagen de supporters eindelijk een agressiever spelend Optima. Kitenge en Vanheeswijck brachten de bezoekers langszij (3': 62-62) maar dan begonnen de bezoekers, die met 7 naar Walem waren afgereisd, foutenlast te krijgen. Optima kon nog volgen tot 70-67 in de 8e minuut maar diende dan de rol te lossen. Walem begon de klok te spelen, scoorde nog eens maar dat deed Kitenge met een bom ook aan de andere kant. Met nog 40 seconden te spelen en bij een 74-70 stand was alles nog te spelen maar uitblinker Van Winge bezegelde het lot van de Looienaars met een bom in de laatste seconden van de match. Einduitslag: 77-70.

Optima handhaaft zich ondanks deze nederlaag in de "linkerkolom" van de competitie. Volgende week is er geen competitie, we spelen de volgende match thuis tegen Pitzemburg in het weekend van 19-20 maart. Het juiste uur en dag dienen nog vastgelegd te worden.

Q1:19-15 Q2:22-20 Q3:20-20 Q4:15-15

VANAENRODE:7 DUSART:12 KITENGE:23 NIJS:4 KEMPENEERS:6 Vanheeswijck:18 (4x3) Lamote