Nieuws

Voorzichtige opstart heenronde

Op het overlegcomité van 6 januari 2022 werden de beslissingen van 29 november 2021 over indoorsporten bevestigd. Onderstaande regels gelden normaal gezien tot 28 januari 2022 (maar hou de site in de gaten voor updates). Er is geen publiek toegelaten bij basketbalwedstrijden. Zo staat in de mededeling van de overheid: Sportwedstrijden binnen, zowel amateur als beroeps, zonder publiek. Enkel jonge deelnemers tot en met 17 jaar of G-sporters die nood hebben aan begeleiding mogen zich laten vergezellen door maximum twee meerderjarige personen.

Na goedkeuring door de lokale overheid, in overeenstemming met de regels die gelden voor de horeca/evenementen en volgens de richtlijnen van Basketbal Vlaanderen werken wij voor alle thuiswedstrijden met het COVID SAFE TICKET (CST). Iedereen die toegang wil tot de cafetaria en de sporthal moet een geldig CST kunnen voorleggen. 

Mondmasker verplicht vanaf 6 jaar

Na controle blijft een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. Enkel als je aan tafel zit in de cafetaria, tijdens het trainen of spelen, tijdens het douchen, hoef je geen mondmasker te dragen. Wel een mondmasker bij alle verplaatsingen in de cafetaria en de hal, in de kleedkamers en op de tribune (voor de ouders die nog wel binnen mogen). Deze bijkomende maatregel zorgt ervoor dat we kunnen blijven basketten én dragen we ons steentje bij om de pandemie terug te dringen én ondersteunen we de helden in de zorg. 

Spelers, coaches, scheidsrechters en officials die geen CST hebben krijgen enkel toegang tot de sporthal en moeten ten alle tijden hun mondmasker dragen. 

Praktische afspraken thuiswedstrijden: 

 • Ingang van sporthal en cafetaria: enkel via de 1ste deur van de cafetaria 
 • Scan je CST aan de ingang (op je smartphone of op papier). Let op dat je de QR-code gebruikt van jouw 2de of 3de inenting, van een recente, geldige negatieve test of van het attest van genezing van COVID-19. 
 • Een geldig CST is nodig voor toegang tot de cafetaria én de sporthal vanaf U14 (12 jaar en 2 maanden). 
 • In de cafetaria kan je enkel plaatsnemen aan de tafels, niet aan de toog. Het aantal mensen is beperkt tot 6 per tafel. 
 • De kleedkamers blijven toegankelijk, maar beperkt in de tijd (15 minuten). Draag in de kleedkamer je mondmasker (niet tijdens het douchen). 
 • Hebben toegang tot de sporthal tijdens wedstrijden: spelers, coaches en assistencoaches, scheidsrechters, scouter, gekwetste spelers kunnen plaatsnemen op de bank, ploegafgevaardigde, mensen die een tafelfunctie opnemen (klok en 24 sec), wedstrijddelegee (eventueel kinesist en/of verzorger). 

Praktische afspraken uitwedstrijden: 

 • Maximum 2 begeleiders voor spelers U18 (dus iedereen van 17 jaar en jonger). 
 • Vanaf 18 jaar spreek je best af wie met wie rijdt. 
 • Een afgevaardigde en iemand voor het digitale scorebord mogen wel extra mee (let wel, dit moeten mensen zijn met een licentie) 
 • Spelers die gekwetst zijn mogen wel mee op de bank zitten. 
 • Hou je aan de regels die gelden in de sporthal van de tegenpartij.

Voor vragen over de toepassing van het CST kan je terecht bij de bestuursleden van BBC Optima Tessenderlo.