Nieuws

Update Coronamaatregelen

Geen publiek meer in de sporthal

Vanaf 29 november 2021 is geen publiek meer toegelaten bij basketbalwedstrijden. Zo staat in de mededeling van de overheid: Sportwedstrijden binnen, zowel amateur als beroeps, zonder publiek. Enkel jonge deelnemers tot en met 17 jaar of G-sporters die nood hebben aan begeleiding mogen zich laten vergezellen door maximum twee meerderjarige personen.

Na goedkeuring door de lokale overheid, in overeenstemming met de regels die gelden voor de horeca/evenementen en volgens de richtlijnen van Basketbal Vlaanderen werken wij voor alle thuiswedstrijden met het COVID SAFE TICKET (CST). Iedereen die toegang wil tot de cafetaria en de sporthal moet een geldig CST kunnen voorleggen.

Mondmasker verplicht

Na controle blijft een mondmasker verplicht. Enkel als je aan tafel zit in de cafetaria, tijdens het trainen of spelen, tijdens het douchen, hoef je geen mondmasker te dragen. Wel een mondmasker bij alle verplaatsingen in de cafetaria en de hal, in de kleedkamers en op de tribune (voor de ouders die nog wel binnen mogen). Een mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar. Deze bijkomende maatregel zorgt ervoor dat we kunnen blijven basketten én dragen we ons steentje bij om de pandemie terug te dringen én ondersteunen we de helden in de zorg.

Spelers, coaches, scheidsrechters en officials die geen CST hebben krijgen enkel toegang tot de sporthal en moeten ten alle tijden hun mondmasker dragen.

Praktische afspraken:

  • Ingang van sporthal en cafetaria: enkel via de 1ste deur van de cafetaria
  • Scan je CST aan de ingang (op je smartphone of op papier). Let op dat je de QR-code gebruikt van jouw 2de of 3de inenting, van een recente, geldige negatieve test of van het attest van genezing van COVID-19.
  • Een geldig CST is nodig voor toegang tot de cafetaria én de sporthal vanaf U14 (12 jaar en 2 maanden).
  • In de cafetaria kan je enkel plaatsnemen aan de tafels, niet aan de toog. Het aantal mensen is beperkt tot 6 per tafel.
  • De kleedkamers blijven toegankelijk, maar beperkt in de tijd (15 minuten). Draag in de kleedkamer je mondmasker (niet tijdens het douchen).

Voor vragen over de toepassing van het CST kan je terecht bij de bestuursleden van BBC Optima Tessenderlo.