Nieuws U16

U16 wint Beker van Limburg!

Na een succesvol jaar in de competitie, waarin ze ongeslagen periodekampioen werden in niveau 3, maakten ze na nieuwjaar de overstap naar niveau 2. Daar overtroffen ze alle verwachtingen en eindigde knap op de 4e plaats. Maar het hoogtepunt moest nog komen.

18 mei stond met stip aangeduid in de agenda bij onze mannen van de U16A. De finale tegen Gems Diepenbeek (onder leiding van oud optimist Jeffrey Bogaerts). Een gekende en geduchte tegenstander daar de vorige 2 confrontaties 1 winst en 1 gelijkspel opleverde in de heenronde van de competitie.

Onze mannen waren er klaar voor, maar zij niet alleen, Beringen kleurde voor even blauw. Onze supporters jong & oud waren talrijk aanwezig waaronder 1 oude bekende.. Max Plasschaert aka Cookie monster had een hele aanhang bij en verzorgden de sfeer in een volgepakte zaal.


Bij aanvang van de wedstrijd was het meteen duidelijk dat beide ploegen naar beringen waren afgereisd voor 1 doel = winnen. Q1 startten onze optimisten zenuwachtig; een kleine 4-0 run van Diepenbeek liet ons meteen weten dat we op ons best moesten zijn. Q1 ging mooi op en af en onder leiding van een sterke Jegers en Plu en heerser Plasschaert onder de borden namen onze Optimisten de lichte bovenhand.
Q1 14-16.

Het 2e Q startte even pittig als het eerste, beide ploegen hielden elkaar in het gareel. Je zag de zenuwen soms opspelen, hier en daar domme turnovers van onze optimisten waardoor de coach verplicht werd om een time-out te nemen. Na wat tactische aanpassingen en een sterk invallende Vanheel, nam Optima wat meer afstand. Kleedkamer in met een voorsprong van 6 punten.
Ruststand 25-31

Na de rust kwam Gems met een hele andere mentaliteit in de wedstrijd, stevige defence en in offence met momenten een zeer hoog tempo. Kapitein Coningx en zijn garde liepen de longen uit hun lijf en de brute kracht van Voordeckers kon de schade nog beperken.
Q3 49-51.

Q4 startte Optima zéér sterk, Jegers & Plasschaert wisselden elkaar af met een 3punter, even daarna was onze “Garbage Man” Weemaels van de partij. De voorsprong liep op een moment uit tot maar liefst 13 punten (53-66) maar foutenlast van Coningx, Voordeckers en Plu leken roet in het eten te gooien met nog een dikke 3 minuten op de klok had Optima een ’comfortabele’ voorsprong van 10ptn (59-69) althans.. dat dachten we... Diepenbeek liet zich niet doen, onder leiding van de sterke Kelchtermans (34 punten) en rake 3 punters van Vanhees knokte Diepenbeek zich terug in de wedstrijd. Plu was secuur vanop de vrijworplijn met een broodnodige 3 op 3. 

Met nog 8 seconden op de klok bracht -wie anders dan- Kelchtermans, ze terug tot op 1 punt 75-76. Time-out Optima ! Coach Seppe maande zijn spelers aan om rustig te blijven en de bal rond te spelen en jawel.. Daar was het eindsignaal, Spelers en coach vlogen elkaar in de armen, dansende ouders in het publiek, euforie van alle onze meegereisde optimisten, hier en daar een wat tranen van geluk. 

DE BEKER IS VAN ONS ! 

Kapitein Coningx kreeg de eer om de beker in de lucht te steken. 

Mooie afsluiter van een TOP-seizoen! 

 Q1 14-16, Q2 11-16, Q3 24-20, Q4 26-25 

Gems Diepenbeek : EMONDS(2),HOUBEN(4), DERAEVE(2), KELCHTERMANS (34), CAELEN(11), Goeleven, Habex(2), Van Hoof, Berder(2), Eurlings (1), Geusens(6), Vanhees (11) 

 Optima Tessenderlo : BELLEMANS(2),PLU(11),CONINGX(4), JEGERS(17) , PLASSCHAERT(13), Voordeckers(13), Vanheel (8),Weemaels (8), Mondelaers, Schepers, Ferko, Miseur