Verslagen Heren C

Thuiswinst tegen Bilzen, vieren met pilsen

Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen ontvingen we thuis Bilzen C. Het talrijk opgedaagde publiek hoopte een mooi einde aan het speeljaar te mogen aanschouwen. Aangezien er in Bilzen met 20 punten werd verloren, was een happy end niet zomaar vanzelfsprekend.

Aan het begin hielden beide ploegen gelijke tred. Zowel aanvallend als in defence was iedereen bij de les, maar het was toch Optima dat met goed teamwork het laken naar zich toetrok en vijf punten voorsprong op het scorebord plaatste.

Traditionelerwijs was er een quarter waarin er erg weinig gescoord werd, ditmaal de tweede 10’. Of het hier om sterke defence aan beide kanten dan wel slechte afwerking ging, blijft voor deze verslaggever een raadsel, aangezien hij pas na de appelsienen in het supportersvak kon plaatsnemen.

Na de rustpauze nam onze C-ploeg de match meteen bij de horens. Onze gebruikelijke goalgetters Beerten en Hoekx lieten samen met een uitstekende Janssens geen spaander heel van de Bilzerse verdediging doorheen de tweede wedstrijdhelft. Op die manier werd de kloof uitgebreid naar een dik dozijn punten.

In het laatste kwart leken de bezoekers niet veel zin meer te hebben. Door de vele balverliezen en foutenlast – drie spelers met vijf fouten - maakten ze op geen enkel moment meer aanstalten om de kloof te dichten. Optima C kon gecontroleerd uitspelen. De wedstrijd eindigde nog met een betekenisloze buzzer beater van de tegenpartij. Eindstand 76-53.

Verrassend genoeg geen bommen van Ghoos deze wedstrijd, maar na de match werd dat ruimschoots goedgemaakt aan de toog. Knap einde van het seizoen voor de optimisten, die hier en daar wel een steekje lieten vallen dit jaar maar geregeld ook knappe resultaten lieten noteren. Afscheidnemend coach Sauvillers zat daar zeker voor iets tussen. Tot na de zomer!

Quarters: 23-17, 13-11, 19-1, 21-13

Team: BEERTEN K. 25, HOEKX M. 4, HOEKX D. 17, BEYENS J. 2, JANSSENS D. 16, Ghoos T., Vankrunkelsven B. 8, Leysen B. 4