Verslagen Heren A

Teveel vrijworpen nekken Optima

Beide ploegen begonnen erg aftastend aan de match waarbij de 2 ploegen enkele mooie kansen vakkundig de nek omwrongen en de 1e score eerst na 3 minuten viel. Scoren bleef voor beide ploegen problematisch (6’:5-9) en na 10 minuten basket stond een erg magere 7-10 op het bord. Q2 was beter. Bertels bracht z’n ploeg op de rails met oa 2 bommen en Mol liep wat uit (4’:17-10). De Backer en Renaux zorgden voor 17-17 2 minuten later en dan vervielen de ploegen terug op het spelniveau van Q1. Bij rust stond het 22-23.

Ook na rust bleef de score laag en gaven de 2 ploegen mekaar niets toe, het verschil werd nooit groter dan 3 punten. Na 30 minuten spelen stond het 39-38. In Q4 kon Mol profiteren van enkele Looise missers en terug wat uitlopen (3’:45-38). Optima begon het zichzelf dan wat moeilijk te maken en kreeg heel wat fouten aangesmeerd. Mol stond aanhoudend aan de vrijworplijn (18 benutte vrijworpen in Q4) en de bezoekers stonden even later 15 punten in het krijt (4’:53-38). De Optimisten reageerden via DeMaeyer en Renaux (7’: 59-51) en Dusart bracht z’n ploeg nog tot 65-63 in de voorlaatste minuut maar verder kwam de Looise remonte niet. Mol bleef rustig en kon de overwinning thuis houden. Einduitslag: 70-64.

Q1: 7-10   Q2:15-13   Q3:17-15   Q4:31-26

Punten: DUSART:9; MAES:3; DE MAEYER:15; RENAUX:17; VANHEESWIJCK:6; De Backer:6; Nijs:8; Vrancken; DeWit

Mol kreeg 12 fouten achter hun naam, Optima 30.

Volgende week is er geen competitie, Optima speelt dan voor de Beker van Limburg tegen reeksgenoot St-Truiden. Match op zaterdag 4 november om 20u30.