Verslagen Heren A

Stevoort neemt sportieve revanche

Op de openingsdag van de competitie kon Optima de winst in eigen huis houden tegen Stevoort, de thuisploeg was dus uit op revanche. Hoebers zette meteen de toon met 2 bommen op rij voor Stevoort, Optima reageerde met scores van Maes en DeMaeyer (8’:15-12)  Een jarige Renaux bracht Optima op voorsprong in de 2e minuut van Q2 (23-24) en z’n maatje DeWit zorgde voor 23-26. Optima kon die kleine voorsprong nog enkele minuten behouden tot een bom van Bonneux Stevoort terug op voorsprong bracht. Een andere bommenwerper van de thuisploeg, Wirix (20 pt in totaal waaronder 4 bommen) zorgde ervoor dat de thuisploeg met 41-34 kon gaan rusten na een pot aangenaam basket van beide ploegen.

Na de pauze verscheen een veel agressiever spelend Stevoort het parket. Fagard en alweer Wirix lieten Optima ter plaatse. De bezoekers lukten hun 1e veldscore eerst na 4 minuten maar dan was Stevoort al 12 punten uitgelopen (48-36). Stevoort bleef goed spelen terwijl bij Optima niets wilde lukken. Na 30 minuten spelen stond het 60-44 voor de thuisploeg. In Q4 kwam Optima nog tot op 12 punten (2’:60-48) na scores van Nijs en Debacker maar Stevoort bleef de baas (9’:77-60). De wanhoopspogingen van Optima in de slotminuten werden aan de andere kant genadeloos afgestraft waardoor er nog een overdreven verschil op het scorebord verscheen: Einduitslag: 87-60. Verdiende overwinning van de thuisploeg.

Q1:19-16   Q2:22-18   Q3:19-10   Q4:27-16

Punten Optima: MAES:8; DUSART:2; NIJS:7; DEMAEYER:12; VANHEESWIJCK:3 DeWit;7; Kitenge:4; DeBacker:5; Renaux:10; Vrancken;2; Berger

De competitie ligt nu stil tot na nieuwjaar, de volgende match is op 6 januari en dan staat er weer een kraker op het programma: St-Truiden. Match om 20u30 in de hal van het THHI.