Verslagen Heren A

Soba Antwerpen B - Heren A

Met nog 3 speeldagen op de kalender diende Optima Soba partij te geven. Soba was tot nu toe de enigste ploeg die wist te winnen in Tessenderlo. Optima was dus uit op sportieve revanche. De bezoekers dienden het wel te stellen zonder Kempeneers (operatie) maar konden wel terug rekenen op Lahou en DeWit. Lamote vulde het lijstje aan.

De start was voor de Optimisten: met een bom van Nijs en ééntjevan Vanaenrode ging het van 0-6 naar 4-8 in de 3e minuut. 2 bommen van Khales brachten de thuisploeg langszij. De bezoekers konden nog aanklampen tot 16-17 (7’) maar dan begon het Antwerps bombardement: met 5 bommen (3x Ibens) in de laatste 3 minuten van Q1 sloeg Soba een kloof. Stand na Q1:33-24. Een agressief verdedigend Soba kon z’n voorsprong nog wat uitbouwen ondanks bezoekende bommen van DeWit en Vanaenrode en een hard werkende Kitenge (5’:38-27). Optima kreeg geen vat op de thuisploeg die op ’t einde van Q2 hun 10e(!!) bom dropten. Ruststand: 51-37.

Na rust vergrootte Soba z’n voorsprong nog tot een maximum van 17 punten (3’:56-39). Optima kwam met scores van Vanheeswijck en Dusart een paar maal piepen (7’:59-48) maar dichter komen lukte niet. Bij ingang van Q4 stond Optima nog 11 punten in het krijt. Met alweer enkele bommen (Soba scoorde er in totaal 14, Optima:8 stuks) van topscoorder Vandenberghe (27 punten) sloeg de thuisploeg een kloof die de Optimisten niet meer gedicht kregen (6’: 83-67). Nijs bracht Optima met een “and one” in de 10e minuut tot op 87-76 maar dit kon niet verhinderen dat Soba de winst in Hoboken hield. Einduitslag: 89-76.

Q1:33-24 Q2:18-13 Q3:15-18 Q4:23-21

Optima: VANAENRODE:6 DUSART:15 KITENGE:15 NIJS:15 VANHEESWIJCK:15 DeWit:7 Lahou Lamote

Optima staat op een mooie 5e plaats, volgende week wacht ons alweer een derby. We spelen dan onze laatste thuismatch van het seizoen tegen de Miners uit Beringen, 3e in de stand maar gisteren thuis wat verrassend verloren van Nieuwerkerken.