Verslagen Heren A

Slecht Q1 speelt Optima parten

Tot 7-6 bleef Optima in het vaarwater van SOBA maar dan schakelde de thuisploeg onder impuls van 2e klasser Grongé (10 pt in Q1; 23 in totaal) een versnelling hoger. SOBA liep gestaag ui en kon Q1 afsluiten met 27-10 op het scorebord. SOBA kon de voorsprong in Q2 nog wat vergroten (2’:32-11) maar dan was het Optima-time. De bezoekers verdedigden eindelijk een stuk agressiever en begonnen ook af te werken. Dusart, Nijs en Renaux knaagden gestaag aan de achterstand, plaatsten een 1-14(7’: 33-25) en zorgden ervoor dat Optima terug in de match zat. Bij rust was het 42-38. Na rust werd het publiek getrakteerd op een pot mooi basket van de 2 ploegen. SOBA liep terug wat uit (6’:59-48) maar Renaux (11pt in Q3) en Maes zorgden even later voor 64-59. Nijs bracht Optima tot op 2 punten in Q4 (4’: 76-74) maar SOBA reageerde op hun beurt (8’:82-75). Het bleef spannend tot op het einde na een bom van Kempeneers (10’:86-83) maar SOBA bleef rustig bij de toegekende vrijworpen en kon alzo de overwinning veiligstellen: 91-86

Q1:27-10   Q2:15-25   Q3:28-28   Q4:21-23

Punten Optima: DEWIT:5; DUSART:11; DEMAEYER:9; RENAUX:18; VANHEESWIJCK; Maes:13; De Backer:7; Nijs:16; Kempeneers:7; Vrancken

Volgende week staat er een “must-win” op het programma: Optima ontvangt dan de voorlaatste in de stand Lommel B.