Verslagen Heren A

Sint-Truiden A - Heren A

Optima miste z’n start volledig in St-Truiden: het duurde tot de 5e minuut eer het z’n eerste korf kon maken. Ondertussen kon de thuisploeg profiteren van de vele Looise missers (6’:9-2) met Audoor (9pt in Q1) als voornaamste afwerker. Na 10 minuten stond een schamele 13-4 op het scorebord. St-Truiden dat in het begin ook heel wat missers liet optekenen miste nu haast niet meer en sloeg met bommen van Audoor (20 pt voor rust) en Claus een 17-punten kloof (5’:26-9). De Optimisten kwamen dan eindelijk in de match met scores van Vanheeswijck en Dusart (9’:37-26) maar meer zat er niet in. De 6e thuisbom van Q2 legde de 40-26 ruststand vast. De Optimisten speelden een stuk agressiever na rust maar vergaten alweer af te werken. Na 5 minuten stond de maximum voorsprong (50-27) op het Truidense scorebord. Onder impuls van De Backer en Vanheeswijck begon Optima echter aan de achterstand te knabbelen en stond na 30 minuten nog 13 punten in het krijt (52-39). In het laatste schuifje was het de thuisploeg die stil viel. De bom van Dusart kreeg het Truidens “vaal hoekske” stil in de 8e minuut en bracht z’n ploeg tot op 4 punten (57-53) maar St-Truiden reageerde op tijd. Halings (8pt in Q4) en uitblinker Audoor (30 pt in totaal) stelden de thuiszege veilig. Einduitslag: 74-59.

Punten: Dusart:15; Maes:9; De Backer:6; De Mayer:1; Renaux:9; Vrancker:7; Vanheeswijck:12; Berger; De Wit