Nieuws

Publiek opnieuw toegelaten

Op basis van onder meer de versnelde stijgende lijn van het aantal ziekenhuisopnames, de hoge positiviteitsratio en de sterke circulatie van omikron met een stijgend aantal afwezigheden in scholen, bedrijven, zorgsectoren en openbare diensten beslist het Overlegcomité om vanaf 28 januari in code rood te starten met de volgende maatregelen:

Goed nieuws voor sportliefhebbers en sportclubs, vanaf vrijdag 28 januari is publiek weer toegelaten bij sportwedstrijden. Op het Overlegcomité is de coronabarometer goedgekeurd en bij code rood is publiek toegelaten.

Voor sporten die binnen plaatsvinden, hangt alles af van de zaalcapaciteit. In onze sporthal zijn nu terug 200 supporters toegelaten! Mondmasker verplicht vanaf 6 jaar.

Covid Safe Ticket

Na goedkeuring door de lokale overheid, in overeenstemming met de regels die gelden voor de horeca/evenementen en volgens de richtlijnen van Basketbal Vlaanderen werken wij voor alle thuiswedstrijden met het COVID SAFE TICKET (CST). Iedereen die toegang wil tot de cafetaria en de sporthal moet een geldig CST kunnen voorleggen.

Mondmasker verplicht vanaf 6 jaar

Na controle blijft een mondmasker verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. Enkel als je aan tafel zit in de cafetaria, tijdens het trainen of spelen, tijdens het douchen, hoef je geen mondmasker te dragen. Wel een mondmasker bij alle verplaatsingen in de cafetaria en de hal, in de kleedkamers en op de tribune. Deze bijkomende maatregel zorgt ervoor dat we kunnen blijven basketten én dragen we ons steentje bij om de pandemie terug te dringen én ondersteunen we de helden in de zorg.

Spelers, coaches, scheidsrechters en officials die geen CST hebben krijgen enkel toegang tot de sporthal en moeten ten alle tijden hun mondmasker dragen.

Praktische afspraken thuiswedstrijden:

  • Ingang van sporthal en cafetaria: enkel via de 1ste deur van de cafetaria
  • Scan je CST aan de ingang (op je smartphone of op papier). Let op dat je de QR-code gebruikt van jouw 2de of 3de inenting, van een recente, geldige negatieve test of van het attest van genezing van COVID-19.
  • Een geldig CST is nodig voor toegang tot de cafetaria én de sporthal vanaf U14 (12 jaar en 2 maanden).
  • In de cafetaria kan je enkel plaatsnemen aan de tafels, niet aan de toog. Het aantal mensen is beperkt tot 6 per tafel.
  • De kleedkamers blijven toegankelijk, maar beperkt in de tijd (15 minuten). Draag in de kleedkamer je mondmasker (niet tijdens het douchen).

Voor vragen over de toepassing van het CST kan je terecht bij de bestuursleden van BBC Optima Tessenderlo.