Verslagen Heren C

Pijnlijke nederlaag voor Optima C

Na een desastreus seizoensbegin had niemand gedacht dat Optima C zich nog terug in de competitie kon knokken. Afgelopen zaterdag had de C-ploeg de kans om zich te plaatsen voor de B-reeks van de tweede ronde. Er moest dan wel gewonnen worden van Zolder, een ploeg vol flukse en getalenteerde youngsters. Geen makkie dus, al speelt Optima C sinds november wel goeie basket. In de eerste periode bleek duidelijk waar Optima het lastig ging krijgen. Onder de ring blonk Zolder uit in rebounds en wisten ze aanvallend de juiste passes te geven. Optima kreeg zijn defense niet strak georganiseerd, maar onder een impuls van een sterke Beerten bleef de kloof klein. Via een bom van Mondelaers kon het eerste kwart zelfs afgesloten worden met een minimale voorsprong: 17-18. Zolder verhoogde het tempo in de tweede periode. Via sterk centerwerk bleef de bal er goed ingaan terwijl Optima het aanvallend moeilijk kreeg. Janssens bood met enkele knappe scores weerwerk, maar Optima diende met een lichte achterstand de rust in te gaan: 36-30. "Potverdikke," sprak een licht geïrriteerde coach Beerten tijdens de rust. "Ik hoop dat mijn jongens in de tweede helft hun grinta terugvinden. Zolder pakt te makkelijk de rebounds en we maken teveel domme fouten. Onze defense is al sinds november nog harder dan Steven Seagal, maar vandaag zijn we precies een bende dooie mussen!" In het derde kwart hervond Optima zichzelf. Een beresterke Beerten, bommen van Mondelaers en vlijmscherpe moves van De Swerts bogen de kloof helemaal om. De blocks van Benjamin "The Hammer" Vandervoort en de inzet van Volders en Convens hielden de offensieve kracht van Zolder aan banden. Na een sterk derde kwart stond er plots een 46-51 tussenstand op het scorebord. Zolder gaf zich echter niet gewonnen en sloeg knoerthard terug. Het hervond haar goeie spel van de eerste helft en deed daar nog een schepje bovenop. Aanvallend wist Optima geen deftig spel meer neer te zetten. Slordige afwerking en geforceerde shots tegenover goed inside spel van Zolder, dat kon niet goed aflopen. De voorsprong verdween als vlees op een winterbarbecue. Niets lukte nog voor de C-ploeg, wat de frustratie bij de spelers op het plein hoog deed oplopen. Helaas leverde het uiten hiervan nog twee technische fouten op, wat de kloof alleen maar vergootte. Eindstand: 66-56. Scores Optima: GHOOS 5, BEERTEN 22, MONDELAERS J 10, JANSSENS 10, DE SWERT 5, Verheyen, Vandervoort, Convens 2, Hoekx, Nys, Mondelaers T, Volders 2 "Zo'n matcheinde, 't is alsof de duivel ermee gemoeid is," aldus supporter Etienne Ghoos. "Onze jongens speelden nochtans knappe basket, tot dat laatste kwart. Ik kan niet begrijpen wat er daar misliep. Hopelijk kunnen we wel nog in de tweede helft van het seizoen kampioen spelen in de C-reeks. Als dat lukt, dan trakteer ik de jongens op een bak van een drank naar keuze!"