Verslagen Heren C

Pijnlijke nederlaag voor Optima C

Na een lang seizoen vol blessures en coronagolven stonden er voor de C-ploeg nog 4 matchen op het programma. Tweeluiken tegen Hades en Bilzen, twee ploegen onderaan de rangschikking. Eerst wedstrijd was in Kiewit. Coach Smeets was er niet gerust in: “Een jong Hades heeft al vele matchen nipt verloren, waardoor de rangschikking mogelijk een vertekend beeld geeft van de waarde van deze ploeg. Er is in ieder geval een alert Optima nodig om deze match naar de hand te kunnen zetten.” We noteren nog steeds een volle lappenmand met Janssens (knie), Hoekx (knie), Verheyen (tweedaagse cursus pottenbakken in Blankenberge), Vandervoort (knie), Schraeyen (op reis naar Lourdes), Melis (vermist) en Somers (vinger nog steeds dik). 

De match begon veelbelovend voor Optima. Onder impuls van Van den Bergh en met secure vrijworpen van Hoekx en Beyens realiseerden de Looienaars na 4’ een eerste kloofje: 4-12. Hades liet niet begaan en scherpte haar defense aan met een sterke full court press. Dit begon te resulteren in balverliezen bij Optima. Eerste kwart werd afgesloten met 10-12. 

Het tweede kwart begon desastreus voor de C-ploeg. Balverliezen en sputteringen in aanval stapelden mekaar op, Hades kon profiteren (20-12 na 3’). Vankrunkelsven viel goed in en kon met goeie rebounding de wedstrijd terug in evenwicht brengen. Hoekx zorgde voor scores en een assist (28-23). Hades kon de rust ingaan met een kleine voorsprong: 30-25.

“Verdekke, die mannen hebben grinta,” sakkerde Leysen tijdens de appelsienen. “Hades heeft een sterke defense waardoor ik mijn vizier op halve afstand maar niet scherp krijg. Integendeel, ik krijg vandaag evenveel mogelijkheden als Mondelaers het laatste jaar bij de vrouwen heeft gekend. Hopelijk meer geluk in de tweede helft”.

Geluk had er echter weinig mee te maken in het derde kwart. Hades verdedigde scherp. Dit gaf enige foutenlast, maar dat woog niet op tegenover de balverliezen en moeilijke scores bij Optima. Mondelaers zorgde voor de enige (!) Looise driepunter van de wedstrijd, maar Hades trok stilaan het doek naar zich toe (46-37 na Q3).

Met 9 punten achterstand was een ommekeer in het vierde kwart nog mogelijk, maar niet met het spel dat de C-ploeg op het parket bracht. In Q4 was het al Hades dat de klok sloeg. Vandersmissen en vrijworpen van Leysen zorgden nog even voor hoop (51-43), maar daarna brak de veer definitief. Bij Optima lukte geen score meer in de laatste 6’ terwijl Hades goed bleef werken en op de fast-break de Looienaars in de vernieling speelde. Eindstand: 68-45.

Scores Optima: BEYENS 2, HOEKX 10, VAN DEN BERGH 8, MONDELAERS 5, LEYSEN 8, Schildermans 4, Vankrunkelsven 4, Vandersmissen 4

“Een les in nederigheid,” zuchtte Mondelaers na de wedstrijd. “Hades toonde welke dynamiek op het plein nodig is. Wij misten vandaag dynamisch spel, er was geen sprake van goeie defense en tot overmaat van ramp gingen de kopjes naar beneden in het 4e kwart. Uit deze match moeten we vele lessen trekken op training. Er zijn nog 3 matchen te gaan om het seizoen in schoonheid af te kunnen sluiten. Met onze kwaliteiten moeten we daarvoor gaan, maar dan wel met de nodige grinta.” Na afloop van de wedstrijd werd Mondelaers nog gespot in kebabzaak Anatolian. Hij at er naar verluid een durum en ook nog frieten. Comfortfood, zoveel is duidelijk.