Verslagen Heren A

Optima verliest bodemduel

Een belangrijke match voor beide ploegen en dat vertaalde met zenuwachtigheid op het veld, na 2 minuten had het publiek nog geen bal door de ring zien gaan. De thuisploeg trok dan een sprintje en Optima vergat weer af te werken. Na Q1 stond het 23-11 voor de thuisploeg. In Q2 was het de thuisploeg die vergat te scoren en vooral Maes (8pt in Q2) profiteerde daarvan om de Optimisten terug in de match te krijgen. Ruststand: 31-26. Na rust eindelijk een Optima zoals het hoort, de bal ging goed rond en scores van oa Renaux (9pt) en De Maeyer (6pt) brachten de bezoekers langszij om Q3 af te sluiten met 50-52 op het bord. Malle sloeg in Q4 een kleine kloof (5’:59-54) maar 3 minuten later bracht Maes de bezoekers op 1 punt (64-63) en was alles dus nog te spelen. Met nog 30 seconden te spelen zag Optima een 3-punter uit de ring draaien en zag zich genoodzaakt om fouten te maken om in balbezit te komen. Malle bleef foutloos vanop de vrijworplijn en kon de overwinning thuis houden, einduitslag; 69-63

Q1:23-11   Q2:8-15   Q3:19-26   Q4:19-11

Punten Optima: DE WIT: 6;DUSART:9;De MAYER:11; RENAUX:15; VANHEESWIJCK:2;Maes:11 De Backer:2; Nijs:7;Vrancken.

Volgende week zijn we vrij; de volgende competitiematch is op zaterdag 2 december om 20u30 tegen Gembo B, 9e in de stand