Verslagen Heren A

Optima legt de leider over de knie

Met Zuiderkempen kreeg Optima bezoek van de leider in 2e landelijke A . Zuiderkempen had nog maar 2x verloren dit seizoen en was dus op titelkoers. De laatste weken gonsde het wel van geruchten of ze al dan niet wilden opgaan en zelfs het verder spelen in landelijke was niet 100% zeker. De Diamonds traden aan zonder Michiels, bij Optima ontbrak Renaux.

Optima startte met een 3 op 3 via Dusart en Nijs (2’:8-2) maar Zuiderkempen reageerde (4’: 8-7). Optima bleef de kansen aan elkaar rijgen en hield achteraan alles dicht. Bezoekend kanon Hermans werd voor rust op 2 punten gehouden en Optima kon de voorsprong stelselmatig uitbouwen tot 11 punten na Q1: 24-13. Ook in Q2 was Optima duidelijk de beste ploeg op het Looise parket, een sterke Menten (10pt in Q2) bracht met z’n 2e bom van de avond de Optimisten op 45-22 in de 8e minuut. Zuiderkempen van zijn kant kreeg geen greep op de match en kwam erg moeizaam tot scoren. Bij rust had Optima een geruststellende 27 punten voorsprong: 49-22.

Na rust begonnen de bezoekers dan eindelijk in hun spel te komen en met bommen van Apers en Hermans knaagde Zuiderkempen aan de achterstand (7’:57-35). “Papy” Vanheeswijck bracht met 2 bommen de bezoekende opmars echter tot stoppen (10”: 63-37). Het laatste schuifje was wel voor de bezoekers. De Diamonds plaatste een 0-9 (7’:66-51) maar toen Crockaerts gekwetst uitviel was het vet van de soep voor de bezoekers. Nijs en Kitenge hielden de zege oververdiend in Tessenderlo. Einduitslag: 71-53.

Met deze winstmatch verzekerde Optima zich ook van een verlengd verblijf in 2e landelijke. Volgende week wacht ons alweer een tegenstander van formaat: de 3e in de stand Hasselt B dat zaterdag wel verloor in Ekeren. Match zondag om 17u in Hasselt.

Q1: 24-13   Q2:25-9   Q3:14-15   Q4: 8-16

Optima: DEWIT:2; DUSART:6; KENNES:10; NYS:13; KEMPENEERS:4; DeBacker:6; Kitenge:7; Menten:12; Vanheeswijck:6