Verslagen Heren A

Optima doet wat het moet doen

Optima nam de beste start in het bodemduel tegen Ekeren (4’:11-6) maar de bezoekers hingen even later de bordjes gelijk en konden Q1 afsluiten met het kleinste verschil: 20-21. Een veel beter Optima kon in Q2 dan toch afstand nemen met scores van Kempeneers en Maes (4’:30-21) en kon deze voorsprong meenemen tot aan de rust: 41-31.

Na rust kreeg Ekeren heel wat fouten aangesmeerd, de Optimisten profiteerden en de bom van Nijs noopten de Ekerse coach tot een time-out ( 6’:53-38). Die had echter niet het beoogde doel en even later stond het maximum verschil op het scorebord:61-42. In Q4 viel de match dan wat stil ( 5’:64-49) tot Ekeren aan de achterstand begon te knabbelen vanop de vrijworplijn ( 9’:69-59). Een alweer sterke Nijs kon met 2 scores de overwinning verdiend in Tessenderlo houden. Eindstand: 75-59.

Q1: 20-21   Q2:21-10   Q3:20-13   Q4: 14-15

Scores Optima: MAES:11; DUSART:6; NIJS:18; DEMAEYER:6; VANHEESWIJCK:5; DeWit:9; Kitenge:4; De Backer:3; Renaux:7; Kempeneers:6; Vrancken; Berger.

Volgende week zijn we vrij, de volgende match is op zaterdag 17 feb in Scherpenheuvel, match om 20u30.