Verslagen Heren A

Optima dient leider eerste nederlaag toe

Na een aarzelende start (2’:2-2) sloeg de Looise motor aan: Renaux en De Mayer lieten de leider uit Scherpenheuvel zowat ter plaatse (8’: 15-4) en de weder optredende Nijs zette met een bom de kers op de taart in Q1: 20-6. Ook in Q2 wisten de bezoekers niet goed waar ze het hadden, Optima hield achteraan alles goed dicht zodat Scherpenheuvel het vooral moest hebben van 3-punters. Daarvan vielen er maar 2 terwijl aan de overkant De Backer en Dusart zorgden voor de 35-14 in de 8e minuut. Bij rust hadden de Optimisten een mooie 22 punten voorsprong bij elkaar gespeeld: 38-16.

Na rust kwam Scherpenheuvel beter voor de dag maar het had het nog steeds moeilijk om gaten te vinden in de Looise defence, de kloof dichten lukte niet. In Q4 lukte Scherpenheuvel wel 4 bommen (van de 5 veldkorven!) maar ook Maes lukte er 2 voor Optima zodat de Looise overwinning nooit in gevaar kwam. Vrancken legde de 72-45 eindstand vast. Oververdiende overwinning van een collectief sterk verdedigend Optima. De bank van Optima scoorde 31 punten, ook niet onbelangrijk.

Q1:20-6   Q2:18-10   Q3:15-15   Q4:19-14

Punten Optima: DUSART:14; MAES:8; DE MAYER:7; RENAUX:11; VANHEESWIJCK:1; Berger:2; DeWit:7; DeBacker:9; Nijs:8; Vrancken:5; Lahou

Volgende week wacht ons weer een Limburgs derby, Optima A speelt dan tegen Hasselt B.