Verslagen Heren C

Optima C wint vriendschappelijk van Zolder E

Pas begin oktober zullen de Heren C het nieuwe seizoen in 3e provinciale aanvatten. Uitgebreide voorbereiding zodus waarin nieuwbakken coach Peter Claes de ploeg sterk kan voorbereiden op training en via vriendschappelijke wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd vierdeprovincialer Zolder E uitgenodigd in Looi.

Coach Claes kon nog niet rekenen op een volledige ploeg. Janssens (knie), Beyens (aambeien), Ghoos (werk), Vandersmissen (verlof), Schraeyen (vierde zit), Van den Bergh (werk), Vankrunkelsven (wordt gezocht via Child Focus), Vandervoort (knie) en Van den Bergh (verlof) ontbraken. De ploeg werd aangevuld met talent uit de D-ploeg.

Zolder E schoot meteen sterk uit de startblokken. Met enkele driepunters en mooie shots kon het meteen uitlopen tot 4-10 na 3’. Leysen werd als eerste wakker, natte zijn snor, en kon via een driepunter en vrijworpen Optima terugbrengen tot 9-10. Na 8’ bracht Melis met een bom Optima voor het eerst aan de leiding (14-13). Zolder speelde haasje-over en nam het eerste kwart voor zich: 16-17.

In het tweede kwart brachten Wouter Kemps en Glenn Poel het nodige vuur in de wedstrijd. Optima nam de leiding over (26-22 na 4’). Schildermans werkte sterk in defense (2 blocks), maar moest met foutenlast de bank opzoeken. Mondelaers en Dieter Kemps wisten met enkele scores de kloof te vergroten. Ruststand: 34-25.

“In het tweede kwart ging het al veel beter,” aldus kapitein Mondelaers. “We zijn vandaag te traag uit de startblokken geschoten. Dat is een wijze les. In de tweede helft moeten we het tempo omhoog halen. Als dat lukt, dan is deze wedstrijd van ons.”

Zogezegd, zogedaan. Onder impuls van een sterke Mondelaers trok Optima door tot 45-33. Schreurs was onder de ring actief met een hele resem rebounds. Zolder kon nog even terugkomen tot 45-37, maar via mooie shots van Melis en een late driepunter van Schildermans werd de kloof groter en groter: 55-39.

Melis bleef ook in het vierde kwart aanvallend actief met opnieuw een driepunter en vrijworpen. Een knappe assist van Wouter Kemps naar Dieter Kemps bracht Optima na 2’ tot 61-44. Bommen van opnieuw Melis (perfect vanachter de driepuntlijn) en Wouter Kemps, Verheyen die onder stoom kwam,… Zolder begon sterretjes te zien en kon de wedstrijd enkel nog ondergaan. Eindstand: 79-48.

Scores Optima: HOEKX 7, SCHILDERMANS 5, POEL 6, LEYSEN 9, MONDELAERS 12 (2x3), Kemps D 8 (2x3), Kemps W 4, Melis 15 (4x3), Verheyen 10 (2x3), Schreurs 3

“Leerzame wedstrijd,” besefte topscorer Melis achteraf. “We mogen blij zijn met deze overwinning, maar het maakt ons ook ervan bewust dat we vanaf minuut 1 alert op het plein moeten staan. De eindstand is goed, maar in het begin holden we toch even achter de feiten aan. Nog een maand voorbereidingstijd om de fysiek en de automatismen verder aan te scherpen. Ik kijk er al naar uit om met deze ploeg de reeks aan te vatten.