Verslagen Heren C

Optima C verslaat Bilzen na thriller

Euforische taferelen in de Looise sporthalen afgelopen zaterdag. Na een reeks pijnlijke nederlagen kon de C-ploeg weer drie punten toevoegen aan zijn totaal in de rangschikking. Kind van rekening was Bilzen, dat na een spannende match zijn meerdere moest erkennen in onze C-ploeg.

Coach Smeets kon op 10 spelers rekenen. Melis en Somers maakten opnieuw deel uit van de kern. Lappenmand bleef weliswaar uitgebreid. Vandervoort (knie), Janssens (knie), Hoekx (knie), Ghoos (knie) en Verheyen (weekendje Aken met de jong gepensioneerden) ontbraken op het wedstrijdblad.

De wedstrijd begon goed voor Optima met een snelle score van Leysen. Bilzen liet niet begaan en hield tijdens het eerste kwart gelijke tred. Bij Optima zorgde Melis met een fraaie score voor 11-11 na 10 minuten.

Het tweede kwart gaf een ander spelbeeld. Wisselspeler Verjans wist de ring vlot te vinden, terwijl de Looise motor sputterde. Alweer Melis zorgde voor scores, maar doordat de kanonnen van Mondelaers en Van den Bergh zwegen zag Optima een kloof voor zich bij de rust: 19-27.

"Dat gaat hier niet waar zijn," sakkerde Beyens tijdens de rust. "Beide ploegen zijn mekaar waard, maar we laten ons in het tweede kwart weer doen. Gezien ik een gelovig manneke ben, geloof ik er wel nog steeds in, maar we zullen uit een straf vaatje moeten tappen in de tweede helft om de punten thuis te kunnen houden."

En dat straf vaatje kwam er. Fris als Thomas Ghoos in zijn jonge jaren dartelde Van den Bergh het plein op na de rust. Als herboren begon hij de ene score na de andere score te netten. Mondelaers vond met een fraaie bom vanop zijn geliefde linkerkant het net, en ook een hard werkende Schildermans wist enkele mooie punten te maken. Bilzen gaf zich niet gewonnen, maar voelde de hete adem van de Optimisten in de nek na het derde kwart: 37-43.

In de laatste periode brachten Hoekx, Van den Bergh en Leysen Optima weer helemaal in de wedstrijd (46-49 na 5'). Met een knappe layback bracht van den Bergh voor het eerst sinds het eerste kwart weer op voorsprong (53-51). Beide ploegen maakten er een thriller van formaat van in de laatste minuten. Met secure vrijworpen van Beyens en Schildermans wist Optima het laken finaal naar zich toe te trekken. Eindstand: 58-56.

Scores Optima: VANKRUNKELSVEN, LEYSEN 10, MELIS 10, VAN DEN BERGH 19, MONDELAERS 3, Hoekx 8, Schildermans 5, Somers, Beyens 3, Vandersmissen

Tranen van ontroering bij geblesseerde speler Janssens die zijn ploeg kwam aanmoedigen. "Ik ben een emotioneel man, en na zo een wedstrijd moet ik alles de vrije loop laten. Ik ben mijn ploeggenoten om de hals gevlogen en zal hen straks in de cafetaria trakteren. Absoluut verdiend, na zo een mooie wedstrijd. In de tweede helft lieten we ons ware gelaat zien. Van den Bergh was in topvorm vandaag en heeft ons over de streep getrokken. Ik ben zo blij als de eerste keer dat ik naar Bobbejaanland ben geweest. Dat was heel leuk toen, alleen was ik wel bang bij de looping." Een deugddoende overwinning voor de C-ploeg, zoveel is duidelijk. Nog twee matchen voor de boeg, op 23 april staat de laatste thuismatch op het programma. Supporters op post!