Verslagen Heren C

Optima C naar de haaien op Stayen

De laatste uitmatch van het seizoen beloofde geen simpele opdracht te worden: thuis werd na verlengingen nipt verloren van de Sint-Truidenaren, en voor deze wedstrijd konden slechts zes spelers, waaronder twee kadetten, de verplaatsing naar Haspengouw maken.

De wedstrijd begon rampzalig voor de optimisten, die van het kastje naar de muur werden gespeeld door een fysiek sterker en groter STBB C. Buiten twee vroege scores van Leysen hadden de bezoekers weinig in de pap te brokken grotendeels het eerste kwart. Pas naar het slot toe kon Optima milderen via ancien Beyens en splash brother Beerten.

In de tweede periode waren de tegenstrevers meer aan mekaar gewaagd. De bezoekers staken een broodnodig tandje bij in defence, Hoekx vond de weg naar de ring in aanval en we kregen een heel andere wedstrijd te zien. Desondanks bleven de Looienaars met de schuld van het eerste quarter opgescheept zitten: ruststand 41-31.

De appelsienen waren blijkbaar niet goed verteerd want de eerste vijf minuten van de tweede helft leken bij beide teams nergens op. Enkel het hometeam kon een handvol punten bijeensprokkelen uit warrig spel vol balverliezen. Het derde quarter eindigde dan ook met een magere score aan beide kanten, licht in het voordeel van de Truienaren.

Het laatste wedstrijddeel leek wel een race naar het cafetaria: alle energie werd in de aanval gestoken en voor verdediging was nog weinig fut over. Het werd nog even spannend toen Optima tot op 7 punten kon naderen via onder meer Janssens, maar de thuisploeg wist in de slotminuten met een resem bommen de winst al bij al makkelijk veilig te stellen. Eindstand 80-66.

Ondanks de beperkte kern bleef onze C-ploeg vechten voor wat ze waard was en beide kadetten speelden een knappe wedstrijd. Volgende zaterdag 23 april om 16u spelen we onze voorlaatste match thuis tegen As B. Iedereen van harte welkom.

Quarters: 27-16, 14-15, 14-10, 25-19

Team: BEERTEN K. 21, BEYENS J. 9, HOEKX D. 16, LEYSEN B. 6, JANSSENS D. 6, Vankrunkelsven B. 8