Verslagen Heren C

Optima C troeft Beringen D af in geladen derby

Voor de vierde keer dit seizoen traden onze Looise helden in het strijdperk tegen Beringen, ditmaal op het terrein van de Miners. Met elk acht spelers en een combinatie van ervaren oldies met jonge(re) talenten beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

Het eerste kwart begon aarzelend, met twee ploegen die hun shot niet meteen vonden en (vooral Optima) op vrijworpen (o.a. Beyens) rekenden. Vanmechelen en Aerts waren de enigen bij de thuisploeg die het bezoekersdoel konden teisteren; doorheen de wedstrijd zouden ze dit blijven doen. Aan het einde van het eerste kwart lukten Verheyen en Beerten dan toch enkele driepunters.

Na het quasi gelijkopgaand openingsquarter zagen we in de tweede tien minuten een heel ander wedstrijdbeeld. Optima C kon veelvuldig scoren met knappe acties van Beerten en Hoekx en hield met sterke defence het eigen net zo goed als schoon. De frustratie bij de Miners stapelde zich op en de wedstrijd werd bitsiger. Na een and-one van de bezoekers sloegen de stoppen bij Wendelen even door, maar vreemd genoeg eindigde de fase met twee technische fouten voor Optima. Gelukkig hield de C-ploeg voor de rest het hoofd koel en gingen we rusten met een 23-32 tussenstand.

Na de appelsienen zagen we nog krampachtige pogingen van Beringen om wat van de achterstand af te snoepen, maar een secuur spelend Optima C bouwde de voorsprong nog stelselmatig uit. Slordige balverliezen kropen in het spel langs beide kanten wat de totaalscore wat omlaagdrukte. Zeker in het vierde kwart was het hometeam te vermoeid om nog veel in de pap te brokken. Meegereisde captain Ghoos en kadet Vankrunkelsven hielpen mee de eindstand vast te leggen op een voor het wedstrijdbeeld correcte 45-63 eindstand.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg nestelen de optimisten zich op de vierde plaats van de middelste eindreeks in vierde provinciale. Beringen blijft troosteloos laatst.

Volgende week zaterdag maken we de lastige verplaatsing naar Sint-Truiden. Om 18u nemen we het op tegen de C-ploeg van KSTBB in sportcentrum Tuinwijk. Supporters welkom!

Quarters: 15-12, 8-20, 12-16, 10-15

Team: VERHEYEN J. 5, BEERTEN K. 26, BEYENS J. 9, HOEKX D. 14, JANSSENS D. 2, Ghoos T. 5, Vankrunkelsven B. 2, Volders J.