Verslagen Heren C

Optima C trekt aan kortste eind na spannende match

In Hades kregen de Heren C enkele weken geleden nog een les in nederigheid. Met het oog op revanche werd er hard getraind op inzet. De supporters keken dan ook uit naar de terugmatch in Tessenderlo. De rode draad van het seizoen werd verdergezet: een volle lappenmand. Hoekx D (knie), Ghoos (knie), Van den Bergh (acute flatulentie), Hoekx M (preselecties So you think you can dance), Schildermans (staartbeen), Schraeyen (de weg kwijt), Janssens (knie), Beyens (familiale redenen), Somers (verrekking staartbeen) en Verheyen (jaarlijkse uitstap met de paters van Averbode) ontbraken op het wedstrijdblad. Dankzij D-ploeg spelers Poel en Libaers; en jong talent Boeckmans konden 7 Optimisten de wedstrijd aanvangen.

Bij het wedstrijdbegin tastten beide ploegen mekaar af. Het jonge Hades zette druk op de bal met een sterke pressing en goeie defense. De eerste scores waren voor de bezoekers. 0-5 na 3’. Optima liet niet begaan. Dankzij sterke rebounding van Vandersmissen en goeie shots van Melis bleef het verschil na 10’ klein: 11-14.

Hades opende met een bom het tweede kwart. Libaers gaf met een Looise bom aan dat thuisploeg zich niet liet begaan. Optima begon de gaten in de pressing te vinden door de bal goed rond te spelen. Poel toonde zich secuur in de afwerking en hielde Optima volledig in het kielzog van Hades. Alles te spelen in de tweede helft gezien er gerust werd met 30-32.

“Het gaat erom spannen,” hijgde Leysen tijdens de appelsienen. “In Hades hebben we onze peren gezien. Doordat we vandaag onvolledig waren vreesden we ervoor, maar ik moet zeggen dat we met de juiste instelling op het plein staan. We moeten ervoor gaan in de tweede helft, maar het zal niet eenvoudig zijn. Ik ga wel eerst nog even naar de kleedkamer om het zweet uit mijn snor te vegen.”

Slim gezien van Leysen tijdens de rust, want met een droge snor vond hij in het derde kwart plots de ring. Met 7 punten op rij dicteerde hij het tempo van Optima. Hades wist ook te scoren, maar kwam minder tot second chance points dankzij de rebounding van Vandersmissen en Boeckmans. Via 36-37 en 38-41 kwam Optima weer voor het eerst op voorsprong na 6’ dankzij een mooie euro-step van Libaers: 43-41. Leysen en Poel dwongen Hades tot fouten en konden de vrijworpen secuur afwerken. Het laatste kwart beloofde een thriller te worden: 47-45.

Hades toonde meteen met een bom dat zich niet zomaar gewonnen ging geven. Melis gaf gevat antwoord en bracht Optima met een eigen bom vanop de top weer gelijk na 4’: 54-54. Voor Hades was het toen welletjes. De pressing werd andermaal opgevoerd, net als het tempo. Ditmaal was het vat bij Optima niet meer vol genoeg op aan te klampen. De shots van de thuisploeg gingen er niet meer in, en in defense wist Optima Hades enkel nog foutief af te stoppen. Hades zocht en vond haar sterke scores en kon de match uitspelen. Eindstand: 57-67. Beide ploegen waren mekaar waard en maakten er, ondanks dat het een einde-seizoensmatch was, een fraaie pot basket van.

Scores Optima: VANKRUNKELSVEN 4, BOECKMANS, LEYSEN 15, MELIS 13, VANDERSMISSEN 4, Poel 14, Libaers 7

“Grinta, sportiviteit, goeie passing, het spel zat goed in mekaar vandaag,” aldus clubsecretaris Van Bael in de cafetaria na de match. “Jammer dat de C-ploeg op het einde met een leeg vaatje zat, maar ze hebben gespeeld voor wat ze waard waren. Zelf vond ik het jammer dat de oudere spelers er vandaag niet bij waren. Mondelaers, Ghoos, Hoekx, Vandervoort,… als ik die mannen zie spelen, dan kijk ik toch altijd met extra plezier.” “Hela, hela!” repliceerde Albert, de man achter de secretaris enkele tafels verder. “Zoeteke,” antwoordde de secretaris even snel, “Wilde gij es verder die tafels afkuisen?” “Ja schat.”