Verslagen Heren C

Optima C sluit seizoen af in schoonheid

“Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen, dat is het niet! Het is Bert – de scorende snor- Leysen die je ze binnenshotten ziet!” Tot laat in de nacht klonken de supportersgezangen afgelopen zaterdag in Bilzen. De C-ploeg speelde er zijn laatste match van het seizoen. Wie dacht dat dat even uitbollen zou worden, kwam bedrogen uit. De talloze supporters waren getuige van een spannende pot basket waar Optima uiteindelijk aan het langste eind zou trekken.

Lappenmand was voor Optima nog steeds vol. Ontbraken op het parket: Janssens (knie), Hoekx (knie), Vandervoort (werk), Ghoos (vrijwilligerswerk in een asiel voor hardnekkige mannelijke poezen), Beyens (enkel), Somers (dubbel), Schraeyen (bekomen van de week), Van den Bergh (werk) en Verheyen (voorbereiding nieuwe klimaatacties). Met een beperkte kern van 7 spelers betrad Optima de Bilzerse sporthal, doch vastberaden om met een mooie prestatie het seizoen in schoonheid af te kunnen sluiten.

Optima schoot meteen goed uit de startblokken. Met scores van Leysen en Vankrunkelsven werd Bilzen op achtervolgen aangewezen (2-6). Bilzen trachtte met stevige defense de partij meer in evenwicht te brengen. Dit leidde tot en resem fouten en bijhorende shots. Hoekx en Vankrunkelsven werkten secuur af. De handjes gingen nog in de lucht bij een mooie fastbreak die Vankrunkelsven secuur afwerkte. Stand na Q1: 12-20.

Bilzen liet in het tweede kwart niet begaan. De shots vielen nu wel voor de thuisploeg, Optima moest even zoeken naar een goed systeem van spelen. De voorsprong verdween als een pint bier voor Thomas Ghoos. Via 16-20 en 19-22 kroop Bilzen terug. Leysen bracht terug Looise vlam in de pan en zorgde ervoor dat Optima met een lichte voorsprong kon gaan rusten: 25-28.

“Pittige match,” hijgde Melis tijdens de pauze. “Afgelopen week nog 90 kg gebenchpresst in de fitness, maar vandaag is het op het parket nog steviger. Ik voel wel dat we goed aan het spelen zijn. De bal gaat goed rond, we maken sterke tactische wissels, en iedereen geeft zich echt volledig op het plein. Fijn om zo te basketten! Als we ons concentreren en zo verder blijven spelen, dan is de match straks van ons.” Vervolgens haalde Melis zijn gewichten boven en begon zijn biceps te trainen. Zoveel dedication, typisch C-ploeg.

Het derde kwart bracht voor beide ploegen moeilijkheden in offense. Er werd scherp verdedigd, het was voor de supporters wachten tot minuut 5 voor een eerste score. Leysen brak de ban voor Optima (25-30). Aanvallend bakte Bilzen er weinig van, wat zich mee uitte in enige frustratie in defense. Menig fout, en dus ook shots voor Optima. Deze werden secuur afgewerkt. Leysen kwam helemaal onder stoom in het derde kwart, Bilzen zag sterretjes,… of snorretjes. Mooie voorsprong na het derde kwart: 29-41.

Match weliswaar nog niet gespeeld. Bilzen geloofde er nog in in de laatste periode. Met een 6-0 in de eerste 90 seconden werd de toon gezet voor een spannend slot: 35-41. Beide ploegen gingen volop voor de winsten. De C-ploeg blonk uit in inzet. Wim -the tower- Vandersmissen plukte de ene rebound na de andere en gaf mogelijkheden voor second chance points die Leysen dankbaar aannam. Intussen speelde ook Vankrunkelsven met schitterende defense een belangrijke rol. Met een bom bracht Bilzen de achterstand in de laatste minuut tot op 1 punt. Mondelaers hield het hoofd koel en bracht rust in de ploeg met een verstandige time-out. Het laatste gebibber voor alle Optimisten bij het laatste shot van de thuisploeg veranderde in gejuich toen deze poging strandde op de ring. Eindstand: 46-47.

Scores Optima: HOEKX 6, VANKRUNKELSVEN 10, LEYSEN 20, VANDERSMISSEN 2, MONDELAERS 2, Schildermans 1, Melis 6

“Wat een match,” floot trouwe supporter Lucien Hoekx achteraf. “Onze jongens hebben vandaag prachtige basket gespeeld. Massa’s inzet, heel veel goeie wissels. Iedereen was er 100% klaar voor op het parket. De bal ging rond, er werd zeer goed verdedigd en gerebound. Ik heb vandaag zaken gezien op het plein die we af en toe doorheen het seizoen gemist hebben. Veelbelovend voor volgend jaar, ik ga mijn abonnement zeker verlengen. Kan iemand me ook tips geven hoe ik zo een snor als Leysen kan trimmen? Mijn vrouw vroeg me net of ik dat wat kon doen. Ze is echt een fan van de Snor van Vorst, en een match als vandaag maakt haar alleen maar enthousiaster.” Knap slot van het seizoen voor de Heren C. De komende maanden start de voorbereiding voor volgend seizoen waar de ploeg hoopt verder te bouwen op de 7e plaats waar het dit seizoen eindigde. Als de lappenmand terug leeg geraakt en er goed gewerkt wordt op conditie en samenspel, dan belooft het alvast een zeer interessant jaar te worden!