Verslagen Heren C

Optima C pakt verdiende overwinning bij Baclo Z

Met z’n negenen begonnen de optimisten aan de partij tegen de ervaren rotten van Baclo, dat inclusief speler-coach Witters slechts acht spelers op de bank had zitten. Na een korte maar moeizame start ging het eerste quarter quasi gelijk op. Grote jongens Cardinaels en Smeekens teisterden de Optimadefence, wat ze heel de wedstrijd zouden blijven doen, maar de Looienaars boden collectief weerwerk. In de tweede 10’ werd hun werk beloond: de shots vielen vlotjes binnen, de meegereisde youngsters konden de thuisploeg meermaals in snelheid pakken op de fast-break, Beerten zette een knappe reeks vrijworpen neer en op de koop toe vielen de pogingen van de Lommelaars naast of rolden uit de ring. Aan de rust had Optima zo met 36 het dubbele saldo van de thuisploeg op het bord staan. Tijdens de helft werd er gretig koffie en gevogeltesoep verorberd, “we moesten immers vroeg uit de veren” legt de tafelofficial uit. In het derde kwart schoot de thuisploeg wakker: via een rits driepunters en stevige acties onder het bord smolt de voorsprong van de bezoekers nagenoeg helemaal weg. Optima kwam moeilijk tot scoren en kon enkel foutief afstoppen. Een comeback leek in de maak en even vreesde men voor een koude douche. Pas toen Beerten in het laatste kwart zijn duivels ontbond en de ene na de andere bom in het net dropte kon Optima de overwinning veiligstellen. Eindstand 45-56. Degelijke match van de C-ploeg, vooral in de verdediging en de afwerking. En dat op een zondagmorgen. Quarters: 11-15, 7-21, 18-9, 9-11. Beerten was na afloop zwaar ontgoocheld over zijn vrijworppercentage en moest getroost worden door de talrijke supporters. Coach Ludo zit ondertussen met de handen in het (weelderige) haar, want door de vele recente overwinningen kan hij zijn geplande straftrainingen wel vergeten. Punten: K. BEERTEN 26 (5 bommen + 9/10 FT), M. HOEKX 13, J. BEYENS 6, J. VERHEYEN 5, D. JANSSENS 2, B. Leysen 2, B. Vankrunkelsven 2, B. Vandervoort, J. Volders