Verslagen Heren C

Optima C onderuit tegen de leider

Een volle lappenmand. Match tegen de ongeslagen leider. Start van het pollenseizoen. De aanwezige ingrediënten speelden in ieder geval niet in de kaarten van de C-ploeg afgelopen zaterdag. Coach Smeets ontbrak door Corona. Uit de lappenmand werd Ghoos (knie) opgevist als coach ad interim. Verder ontbraken Hoekx (knie), Janssens (knie), Vandervoort (knie), Verheyen (jazzdance-optreden), Somers (dikke vinger), Mondelaers (optreden) en Van den Bergh (werk). 

Optima was meteen op achtervolgen aangewezen. Ondanks scores van Hoekx en Beyens liep Zolder uit tot 5-14 na 5’. Een sterke Melis en Leysen brachten Optima met knappe shots vanop halve afstand met een 10-0 tussenspurt weer helemaal in de wedstrijd. Met twee gelukte vrijworpen van Hoekx werd het eerste kwart in evenwicht afgesloten: 21-21.

In de tweede periode kon Optima aanvankelijk nog aanklampen (25-27), maar een sterk Zolder vond inside zeer vlot Pollers die haast op zijn eentje de C-ploeg in de vernieling begon te spelen. Alweer Melis en Leysen wisten de ring nog enkele keren te vinden, maar konden niet vermijden dat de leiders in de stand uitliepen tot 30-39 na 7’. Optima trachtte nog aan te klampen via o.a. enkele mooie aanvallende rebounds van Vandersmissen. Rusten deden beide ploegen bij een 35-43 tussenstand.

“De sleutels liggen inside,” aldus interimcoach Ghoos tijdens de pauze. “Zolder domineert daar in offense, het is maar de vraag of we Pollers in de tweede helft kunnen afstoppen. En dan mogen we nog blij zijn dat hun shots in de eerste periode nog niet vielen.”

De tweede helft bracht aanvankelijk twee aan mekaar gewaagde ploegen. Melis met een knappe driepunter en Hoekx zorgden voor de Looise scores. We zagen tevens een mooi block van Leysen bij een 50-58 stand na 6’. Toen brak echter het “Pollersseizoen” aan. De Zolderse center besloot dat het welletjes was geweest en zorgde samen met een vlot scorende Hansen voor de ene pot na de andere. Bij Optima sputterde de motor volledig. Op 4’ tijd was een stevige kloof een feit: 50-76 na Q3.

De eerste minuten van het vierde kwart moest Optima nog steeds bekomen. Enkel een vrijworp van Vandersmissen bracht de thuisscore in beweging, terwijl aan de overkant het vlot bleef draaien (51-85). Leysen en Vankrunkelsven brachten nog enige blijdschap bij de thuisploeg, maar de zege voor Zolder was al lang een feit. Eindstand: 66-98. 

Scores Optima: BEYENS 5, HOEKX 11, VANDERSMISSEN 4, MELIS 16, LEYSEN 18, Schildermans 2, Vankrunkelsven 10, Schraeyen,

“We hebben gespeeld voor wat we waard waren,” aldus een verrassend nuchtere Ghoos na afloop van de wedstrijd. “Tegen dit Zolder hadden we weinig verhaal. Lichtpunt was wel dat bij momenten de bal vrij goed rondging, en er werd hard gewerkt. Ik kan de jongens dan ook niets verwijten, integendeel. Zelf blik ik met gemende gevoelens terug op mijn coachingsdebuut. Mijn kwaliteit van vallen onder de ring kon ik iets minder goed uitspelen. Daarnaast had ik spijtig genoeg begrepen dat het not done is om een pintje te drinken tijdens de match op de bank. Anderzijds heb ik vandaag wel geen enkele lay-up gemist. Voor- en nadelen dus, maar ik denk dat ik me toch eerder ga concentreren op mijn revalidatie om snel terug op het parket te staan.” Wijze woorden van Ghoos, zoals we dat gewend zijn. Nu ja…