Verslagen Heren C

Optima C knokt zich in sterke tweede helft voorbij Heusden C

Met een beperkte selectie van zeven spelers zakten de optimisten af naar Heusden voor de clash in de tweede ronde van vierde provinciale C. De thuisploeg, met z'n tienen, eindigde lager dan ingeschat in de reguliere competitie, maar Optima C kon nog niet vaak winnen buitenshuis dit seizoen. De talrijk meegereisde supporters hoopten dat daar verandering in gebracht kon worden. De eerste tien minuten van de wedstrijd werd er amper gescoord. De vele missers aan beide kanten en het lage speeltempo deden vermoeden dat men de krachten wou sparen voor de rest van de wedstrijd – of hadden de spelers een zware vrijdagnacht achter de rug? De scheidsrechter floten opmerkelijk veel loopfouten in een slordig eerste kwart dat beide teams best vergeten. Tijdens het tweede kwart trachtte een aardig spelend Heusden een kloofje uit te bouwen. Optima scoorde plots helemaal niet meer en even werd gevreesd voor een afstraffing. In de laatste minuten kwamen de bezoekers echter dichterbij via Beerten en een bom van Mondelaers en gingen de kleedkamer in met een kleine achterstand: 25-22. Die ruststand deed de minder oplettende supporter denken dat er nog maar een kwart voorbij was. De kleine Lucas (1) kon het niet meer aanzien en verliet de zaal voortijdig na enkele verwoede pogingen aan het net. Tijdens de rust moeten beide coaches een donderpreek te besten gegeven hebben, want de spelers kwamen als herboren uit de kleedkamers. Het tempo lag verschroeiend hoog en er werd meer gescoord op en paar minuten dan in een heel kwart van de eerste wedstrijdhelft. Heusden liet zich niet onbetuigd met enkele knappe and-ones maar het was vooral Optima die het verschil maakte. Convens met de drives, De Swert onder de ring, Koen en Jo met bommen en de rest met knappe acties uit alle hoeken van het veld. Zowat alles lukte bij de bezoekers tot frustratie van de thuissupporters die hun ogen niet konden geloven. 'Wat doet die ploeg in vierde provinciale', was een veelgehoorde verzuchting, ook aan de wedstrijdtafel. Het vierde kwart werd een overwinningsrondje voor de C-ploeg. De shots bleven ook van op korte afstand vlotjes binnen vallen en iedereen kwam tot scoren. Heusden verkwanselde nagenoeg elke kans om dichterbij te komen en de refs lieten betijen, zodat de match quasi ononderbroken uitgespeeld kon worden. Op het einde werd de voorsprong nog wat uitgebouwd terwijl de radeloze thuisploeg meer ballen in het luchtledige gooide dan in de ring. Eindstand 55-68 in het voordeel van de Optimisten. De meegereisde aanhang werd er emotioneel en brachten terstond een versie van 'Happy' ten berde, The Voice waardig. Volgende week thuis tegen Alfa 2000 Achel B. Supporters paraat vanaf 18:00u ! Quarters: 10-9; 15-13; 19-26; 11-20 Scores Optima: BEERTEN K. 17, CONVENS 11, DE SWERT 15, JANSSENS 6, MONDELAERS J. 13, Verheyen 4, Volders 2 Fouten: 20-17