Verslagen Heren A

Optima bezwijkt onder Antwerpse bommenregen

Tot de 3e minuut kon een erg gehavend Optima (nog steeds zonder Nijs en Kempeneers, beide nog gekwetst, en zonder Maes en De Backer, belet door ’t werk) gelijke tred houden (5-6) maar diende dan de wet van de sterkste te ondergaan. Een veel agressiever Soba, dat met 3 spelers van z’n A-ploeg aantrad, bleef het Looise net bombarderen en hield achteraan alles netjes dicht. Na 10 minuten stond Optima 9 punten achter (15-24). Ook in Q2 kon Optima geen gaten vinden in de Antwerpse defence en de kansen die ze wel kregen werden vaak vakkundig de nek omgewrongen. Soba profiteerde en bracht z’n shotters in positie. De Optimisten kregen in Q2 maar liefst 6 driepunters om de oren (9 voor rust) en moest lijdzaam toezien dat de bezoekers verder uitliepen tot 31-50 bij rust. Na de pauze betrad een beter geconcentreerd Optima het parket, Dusart dropte op zijn beurt enkele bommen en de andere ploegmaats beperkten Soba in de eerst 56 minuten tot 1 gelukte vrijworp (6’: 40-51). Soba vond dan terug z’n draai, plaatste een 2-12 en Optima stond weer 21 punten achter na Q3. In Q4 zorgde Berger nog voor enig weerwerk maar Soba begon weer raak te mikken. De bezoekers dropten in Q4 hun 13e bom (van 7 verschillende spelers) en konden rustig de match gecontroleerd uitspelen. Eindstand: 56-78.

Volgende week spelen we in en tegen Lommel B, een neofiet in landelijke en voorlopig laatste in de stand. Match zondag om 15u.

Punten Optima: DE WIT:10; DUSART:11; DE MAYER:7; RENAUX:2;VANHEESWIJCK:8; Berger:12; Vrancken:2; Bongaerts:4,Rodiers