Verslagen Heren B

Optima B klaar voor de topper tegen Pelt

Optima was van in ’t begin de betere van Bacma (4’:10-2). Bacma kon de Looise drives enkel foutief stoppen en had na 4 minuten spelen al 4 fouten op de rekening staan. Sinnema nam z’n ploeg op sleeptouw en zorgde ervoor dat de schade voor de bezoekers beperkt bleef. Diezelfde Sinnema kreeg echter een onsportieve aangesmeerd, en kreeg enkele minuten later wegens mekkeren een technische en diende dus de zaal te verlaten. De Optimisten trokken er zich niet veel van aan en hadden bij rust een 22 punten kloof op het bord staan (52-30).

Bacma speelde beter na rust maar kon niet beletten dat de thuisploeg verder uitliep (8’:68-40). De match kabbelde verder naar z’n einde, Bacma kon geen vuist meer maken en hadden de Optimisten niet zoveel laten liggen op de vrijworplijn hadden de bezoekers een century aan hun been. Nu bleef het 97-59. In een al bij al sportieve wedstrijd werden 56 fouten gefloten waaronder 4 technische, 1 uitsluiting en 1 onsportieve

Optima is klaar voor de topper volgende week in Neerpelt. Coach daar is Polly, verleden jaar coach bij Optima. Match zondag om 16u.

Punten: Beerten:7; Berger:9; Vandervelden:7; Lamote:6; Bongaerts:8: Bercin:10; Renaux:17: Blarinckx:8: Rodiers:9; Lahou:16