Verslagen Heren B

Optima B bezwijkt onder Truiense bommenregen.

Tot de 3e minuut (5-5) bleef Optima in het spoor van de bezoekers maar het was duidelijk dat Borremans uit was op sportieve revanche na de toch wel zware nederlaag in de heenronde. Hij dirigeerde z’n ploeg, scoorde (12 pt in Q1, 25 in totaal) en liet scoren. Na 10 minuten stond het 17-25 voor de bezoekers. Ook in Q2 kreeg Optima geen vat op St-Truiden (8’:31-47) ondanks weerwerk van Lahou en Blarinckx. Ruststand: 33-51. Ook na rust was St-Truiden de betere en na 5 minuten dreigde de vernedering (38-62). Beerten kreeg dan z’n kanon scherp gesteld en bracht met 14 pt in Q3 z’n ploeg tot op 10 pt op ’t einde van Q3 (55-65). De kloof dichten lukte echter niet. St-truiden bleef goed spelen en bezegelde in de slotminuut met hun 12e bom het Looise lot. Einduitslag: 69-84.

Q1:17-25   Q2:16-26   Q3:22-15   Q4:14-18

Punten: Beerten:23; Berger:1; Vandervelden:4; Lamote:6; Schulpé:4; Renaux:7; Blarinckx:12; Brepoels:2; Bongaerts ;Berçin.

Volgende week staat de altijd moeilijke verplaatsing naar Maaseik op het programma, match op vrijdag om 21u.