Verslagen Heren A

Optima A maatje te klein voor de tweede in het klassement

Zaterdag 15 december kreeg Optima A BBC Croonen Lommel C voor de kiezen. Dat Lommel gekomen was om te winnen bleek al na 5 minuten. Toen stond het al 11 - 20. In het tweede kwart herpakte Optima zich en kon het ondanks de bommen die bij Lommel er wel invielen milderen tot een achterstand van 7 punten. Eindstand eerste kwart 20 - 27.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan het tweede kwart. Maar half weg dit kwart duwde Lommel even door en was de defence bij Optima helemaal zoek. Stand bij de rust 34 - 45.

Na de rust duurde het even voor beide ploegen begonnen te scoren. De afwerking liet het langs beide kanten afweten en er waren ook verschillende balverliezen aan beide kanten. Toen leek het even alsof Optima een tweede adem vond met een sterk scorende Weetjes en werd de achterstand teruggebracht tot 12 punten. Maar dat was zonder Vanmoll gerekend, met drie bommen op rij vloerde hij de Optimisten. Met een droge 54 - 72 eindigde het derde kwart.

Het vierde kwart bracht geen redding. De bom van Dusart en Maes en het werk van Kitenge onder de ring was onvoldoende om de score te milderen. Eindstand 71 - 91.

De heenronde van dit seizoen zit er op. Optima A staat tiende (op 12 ploegen) en hopelijk brengt de terugronde beterschap (en alle gekwetsten terug in de ploeg).

De eerste match in 2019 is op zondag 20 januari in Bree. De eerste thuismatch in het nieuwe jaar is op 2 februari 2019 en meteen een derby tegen de Miners uit Beringen.

Vanaenrode 9; DE WIT 4; DUSART 11; Berger ; Kitenge 11; MAES 15; Vandervelden ; WEETJES 19; Kempeneers ; ROMBOUTS 2 .