Verslagen Heren B

Op het einde van de match toch nog een thriller

Tegen de derde in de stand, Cosmo Genk, namen de Optimisten in de laatste match van het seizoen de beste start met scores van Beerten en Berger (2’:8-2). Optima kon de voorsprong in Q2 gestaag verder uitbouwen via een bedrijvige Rodiers (6’:39-24) en de rust gaan opzoeken met een voorsprong van 14 punten (49-35).

Beerten prikte na 3 minuten in Q3 de maximum voorsprong op het bord (53-35) maar dan begon Cosmo eindelijk goed te spelen. De Genkse bommenwerper Anthonissen bracht de bezoekers in Q4 tot op 5 punten (6’:73-68), bij de thuisploeg wilde niets meer lukken. Genkse vrijworpen zorgden zelfs voor 80-79 met nog 30 seconden te spelen maar Renaux bezegelde met een score het Genkse lot. De ultieme poging van de bezoekers belandde op de ring, einduitslag: 82-80. Optima eindigt op een verdienstelijke 5e plaats in 2e provinciale

Scores: Beerten:19; Berger:4; Vandevelden:4; Lamote:15; Bongaerts:2; Schulpé: 5; Renaux:6; Blarinckx:6; Rodiers:8; Brepoels:3; Lahou:10