Verslagen Heren C

Met zes spelers naar Zolder, toch schot in de roos!

Voor de match in Zolder stonden amper zes Optimisten op het wedstrijdblad. Vele afwezigen zaten midden in de examens of de luiers. Ook niet alle zes meegereisde spelers voelden zich kiplekker. Hier en daar werd gevreesd voor een op voorhand verloren uitmatch. Dat was dan buiten de straffe gasten van de C-ploeg gerekend. De optimisten domineerden de eerste helft van de wedstrijd met knap basketbal. In het eerste kwart kon de thuisploeg nog bijbenen, maar in de tweede periode sloegen de bezoekers een duidelijke kloof. Beerten maakte maar liefst 14 punten in de tweede 10’ via bommen en een resem steals. Aan de rust stond er een mooie 30-46 op het bord. ‘Het derde kwart is steeds gevaarlijk’, merkte bezoekend delegée Marina tijdens de helft op. Het bleken profetische woorden want de thuisploeg ging van start met een snelle 9-0. De Looienaars herpakten zich nadien via een ontketende Verheyen maar de missers en balverliezen namen toe. Gelukkig bakte de thuisploeg er ook weinig meer van waardoor het derde kwart een maat voor niets werd. De stilaan vermoeide optimisten zagen Zolder in het laatste wedstrijddeel nog alles op alles zetten om het tij te keren. Driepunters en drives vlogen de zes dappere strijders om de oren, maar dankzij de secure vrijworpen van onder meer Hoekx kon de match toch nog rustig uitgespeeld worden. Verdiende, collectieve overwinning bij een onmondig Zolder Z. Volgende week krijgen we thuis Beringen D op bezoek in de sporthal van het THHI. Supporters welkom! Eindstand: 64-76 (Quarters: 18-21, 12-25, 15-13, 19-14) OPTIMA C: GHOOS 12, VERHEYEN 21, BEERTEN K. 27, HOEKX D. 10, JANSSENS 6, Volders