Verslagen Heren C

Klinkende zege voor BBC Optima C

Baclo Lommel en Optima C. Reeds ettelijke seizoenen geven de twee mekaar partij, met wisselende successen voor beide ploegen. Afgelopen zaterdag ontvingen de Looienaars Baclo in een warme Optima Arena. Supporters keken uit naar deze match. “Spelen tegen Baclo, da’s steeds een pittige match,” vertelde oud-coach Ludo Sauvillers. “De C-ploeg van Optima kan hen verslaan, maar enkel mits een goeie dag en straffe inzet”.

In het eerste kwart hielden beide ploegen mekaar in evenwicht in wat een zeer aangename partij basket genoemd mag worden. Vlotte scores langs beide kanten zorgden voor een 21-19 na 10’. Voor coach Mondelaers was dit het moment om zijn manschappen extra aan te vuren voor de tweede periode. En met effect. Achteraan hield Optima de rangen gesloten. Baclo kwam nog amper tot scoren, terwijl aan de andere kant alles lukte. Sterke shots van Janssens en Hoekx deden de kloof gestaag oplopen. De ruststand had Optima C echter vooral te danken aan Leysen. Hij verzamelde al snel meer dan 10 rebounds en dook in elke hoek van het plein op. Onder zijn aanvallende en verdedigende werklust kon Optima met een comfortabele 45-25 gaan rusten.

Na de appelsienen controleerde Optima C de wedstrijd zonder verder uit te breiden. Leysen bleef de rebounds verzamelen als ware het Pokémons, en gaf op die manier zowel zichzelf als zijn ploeggenoten heel wat ‘second chances’ en ademruimte. Vankrunkelsven en Hoekx geselden intussen de defense van Baclo met enkele snedige drives en knappe moves. Naar goeder gewoonte miste tenslotte Ghoos in de tweede helft enkele eenvoudige lay-ups maar gaf hij tegelijk de al bij al simpele zege wat extra glans met enkele mooie driepunters, waaronder een bijzonder knappe ‘buzzerbeater’, waarvoor alle handjes terecht op mekaar gingen. Verdiende overwinning voor Optima C. Topscorer van de wedstrijd was Dennis Hoekx, die vandaag het vizier op “alles kapot knallen” had staan en zomaar eventjes 21 punten nette. Eindstand: 71-46.

SCORES OPTIMA C: GHOOS 17, HOEKX D. 21, LEYSEN 6, JANSSENS 5,  VANDERSMISSEN 4, Vankrunkelsven 6, Mondelaers 2, Hoekx M. 9

“Hier staat vandaag een fiere coach,” toonde trainer Mondelaers zich tevreden na de match. “Ik zag bijzonder veel inzet op het plein. De spelers hebben mijn instructies om de bal vlot rond te spelen goed opgevolgd. Je kan tactisch immers nog zo’n meesterbrein zijn als ik na mijn jarenlange ervaring, uiteindelijk zijn het wel de spelers natuurlijk die het moeten doen en dat heb ik vandaag ook gezien. Ook nieuwkomer Vandersmissen past intussen al goed in de rotatie. Als hij keihard blijft werken en steeds inzet toont zoals vandaag, dan denk ik dat we zeer tevreden mogen zijn over hem als aanwinst van onze ploeg voor dit seizoen,” besloot coach Mondelaers.