Verslagen Heren B

Heren B - Lummen B

Het B-team van Optima kreeg bij aanvang van de competitie bezoek van Lummen B, net als de thuisploeg een erg jonge ploeg met maar enkele (jonge) senioren. Optima nam de leiding bij aanvang van de match (4':10-6) maar toen stonden de vizieren van de bezoekers op scherp. Haast elke doelpoging trof doel terwijl Optima hard diende te werken om punten te maken. De 5 punten voorsprong na 7' (11-16) konden de bezoekers meenemen in Q2. De refs die het spel kort wilden houden floten 4 fouten op 2 minuten in het nadeel van de thuisploeg maar die lieten het niet aan hun hart komen. Een trefzekere Lamote (15 punten in Q2) bracht z'n ploeg langszij, gerust werd er met het kleinste verschil op het scorebord: 35-34. Optima kon het scoreverschil verder uitdiepen na de rust (6':47-40) maar leed dan enkele balverliezen, Lummen kon hiervan profiteren en na 30 minuten spel was alles weer mogelijk: 49-50. De 2 ploegen speelden haasje-over in Q4 (4': 57-57; 8':61-62) en het bleef nagelbijten tot op 't einde van de match. Met nog 30 seconden en bij een 61-63 stand wrong Optima een fast-break zelf vakkundig de nek om. Het diende fouten te maken om balbezit te verwerven maar bezoeker Lukarski miste niet vanop de vrijworplijn. Einduitslag: 61-68 Q1: 15-20 Q2: 20-14 Q3:14-16 Q4:12-18 DeWit:11; Berger:5; Lamote:16; Van Kerkhoven:4; Renaux:10; Bongaerts:8; Nijs:3; Beyens; DeSwert; Huysmans Volgende week spelen we weer thuis maar dan op zondag. Tegenstander is Overpelt dat vandaag verloor van Peer A met 39-52. Match om 14u.