Verslagen Heren C

Heren C laat tegenpartij in zak en As achter

Met een degelijke combo van vijf ervaren rotten en drie getalenteerde youngsters werd de trip naar As B aangevat. Ook de trouwste supporters van Limburg waren weer van de partij. Het was nu ook wel vrouwenvolleybal in de andere zaal en Genk-Standard op TV in de cafetaria, maar toch!

Vreemd begin van de wedstrijd, want na enkele minuten gingen de vlagjes voor de foutengrens al omhoog, terwijl er toch helemaal niet vuil werd gespeeld. Daarnaast werden er opmerkelijk veel loopfouten gefloten gedurende de hele wedstrijd. Gelukkig maakten beide teams er op het veld wel een interessant schouwspel van tijdens de eerste 10’. De score ging wat gelijk op, want hoewel de Looienaars niet echt trefzeker waren met shots konden ze wel via drives en fast-breaks de tred van de thuisploeg, die met vrijworpen van de vele fouten profiteerde, bijhouden.

Doordat de thuiscoach met zijn volgeladen bank veel kon wisselen, werd er even gevreesd voor een spannende uiputtingsslag waarbij Optima in het zand zou bijten, maar onze dappere kerels lieten van As B geen spaander heel tijdens het tweede en derde kwart. Beerten en Ghoos begonnen hun gevreesde driepunters te netten en er was goede inzet bij de verdediging.

Zeker na de rust wou de bal er voor de thuisploeg maar niet in, wat soms tot pijnlijke taferelen leidde waarbij easy lay-ups en jumpers vlak na mekaar gemist werden. De C-ploeg liet zich er niet door afleiden en liet in het derde kwart zien waarom het minstens een plaats in de betere middenmoot van 4e verdient. Iedereen droeg zijn steentje bij, gedirigeerd door onder meer een sterk spelende Dennis.

Het laatste kwart was een maat voor niets: er werd aan beide kanten te slordig gespeeld om veel punten op te leveren. Matthias moest wel nog de wedstrijd vroegtijdig verlaten met 5 fouten, maar dat vergeven we hem voor een keer. Knappe overwinning, zeker gezien we in de eerste seizoenshelft tweemaal nipt de duimen moesten leggen tegen dit team.

Volgende week geen competitie. Op 19 maart spelen we in en tegen Bilzerse C om 16u30. Tot dan!

Eindstand: 49-70 (Quarters: 18-15, 13-21, 12-23, 6-11)

Team: BEERTEN K. 18, HOEKX M. 4, HOEKX D. 15, VANKRUNKELSVEN B. 4, JANSSENS D. 7, Verheyen J. 9, Ghoos T. 9, Leysen B. 4