Verslagen Heren A

Heren A - Pitzemburg Mechelen A

Met nog 4 speeldagen voor de boeg kreeg Optima het bezoek van Pitzemburg, een ploeg uit de staart van het peloton en dus in degradatiegevaar. Bij de heenmatch leed Optima na een erg slechte match een zware nederlaag. De thuisploeg was uit op sportieve revanche terwijl de bezoekers de punten broodnodig hadden.

Na een gelijk opgaande start (3’: 6-5) konden de Optimisten een eerste kleine kloof slaan (5’: 13-7). Pitzemburg reageerde gevat en met enkele bommen kwamen de bezoekers terug langszij op ’t einde van Q1 (18-17). In Q2 kregen de bezoekers 2 ploegen te zien die moeilijk de weg naar de ring vonden, scoren werd erg moeilijk (5’: 23-21), de meeste doelpogingen werden langs 2 kanten foutief gestopt wat resulteerde in veel vrijworpen: beide ploegen kwamen maar elk aan 2 veldkorven, de rest van de punten werd bij elkaar gesprokkeld vanop de vrijworplijn. Optima kon de kleedkamers opzoeken met een klein verschil op het scorebord: 30-28.

Na rust betrad een agressiever Optima het parket. Kapitein Dusart nam z’n ploeg nog maar eens op sleeptouw en met 3 bommen uit 3 pogingen bracht hij Optima op 42-34 in de 5e minuut. De thuisploeg bleef de betere van Pitzemburg in Q3. Vanheeswijck zette in de 7e minuut het grootste verschil op het bord (49-37). Na enkele Looise slordigheden te hebben afgestraft konden de bezoekers via Govaerts en Geens milderen, na 30 minuten spelen stond het 53-45. In Q4 konden de Optimisten de voorsprong aanvankelijk goed verdedigen (5’: 60-50) maar dan begonnen de Manenblussers aan de voorsprong te knagen. Optima kon de Mechelse doelpogingen enkel foutief stoppen en vanop de vrijworplijn sloop Pitzemburg naderbij. Een bezoekende bom van Geens bracht de bezoekers op 3 punten met nog 3 minuten te spelen (63-60). Een “and one” van Kitenge en een steal van Dusart met bijbehorende score van Dusart gaf de thuisploeg echter terug de nodige zuurstof (9’: 68-60). De bezoekers probeerden nog wel in balbezit te komen via fouten maar Optima hield het hoofd koel. Kitenge legde de in de slotseconde de 73-64 eindstand vast en hield de punten in Tessenderlo.

Met deze zege nestelt Optima zich op de 4e plaats en is het zeker van een verlengd verblijf in 2e landelijke.

Volgende week is er geen competitie omdat het dan overal vol chocolade eieren ligt, Optima speelt de volgende match in SOBA . SOBA staat 10e in de stand en kan thuis regelmatig gebruik maken van enkele jongens van hun A-ploeg die in 2e nationale speelt. Match op 2 april om 19u30.

VANAERODE:9; DUSART:18; KITENGE:11; KEMPENEERS:11; VANHEESWIJCK:11; Lamote:4; Nijs:9; Renaux V