Verslagen Heren C

Forfaitzege voor Optima C

Consternatie aan de sporthal afgelopen weekend. Normaliter diende de C-ploeg partij te geven aan Herentals. De Antwerpenaars hadden echter vooraf aan scouting gedaan en wijselijk besloten niet naar Looi af te zakken voor een onafwendbare nederlaag. Onder leiding van coach Claes werd er afgelopen week goed getraind met het oog op verdere voorbereiding.

Een lege parking dus om 16h30, zou je dan denken, ware het niet dat het busje van woonzorgcentrum “De oude rakkers” de parking opscheurde, de deuren opende en ploegnestor Joris Verheyen dropte aan de ingang. Met gierende banden en opgeluchte gezichten vertrok het busje. Een wezenloze Verheyen bleef achter op de parking. Geen wedstrijd, maar wel ruim de tijd vooraleer Verheyen weer opgepikt zou worden om een vooruitblik naar het nieuwe seizoen te bespreken.

Wat zijn de verwachtingen voor de C-ploeg komend seizoen?
We hebben net een trainerswissel achter de rug. Nu moet ik wel zeggen dat de intensiteit op training goed zit, alsook hebben we al mooie dingen laten zien in de eerste vriendschappelijke wedstrijden. Qua ploeg hebben we een gelijkaardige kern als vorig jaar. Fijn ook dat we af en toe op sterke spelers van de D-ploeg en eventueel ook U21 kunnen rekenen. Dat brengt altijd wat extra punch. We moeten ambitieus zijn en proberen goed mee te draaien in onze reeks. Focussen op een sterke seizoensstart, en dan vanaf daar zien denk ik.

Waar vind je de energie om op jouw leeftijd nog het parket te betreden?
Wel, eerst en vooral heeft mijn leeftijd heel wat voordelen natuurlijk. De verpleegster komt mij drie keer per week wassen en sinds ik podologische schoenen met steunzolen draag heb ik minder last van mijn knieën. Ook de gratis sliplift die ik van de ziekenkas kreeg heeft mijn rug veel goed gedaan. Dus ja, door op die manier goed zorg te dragen lukt het nog vlot om het plein te betreden. En bovenal: de C-ploeg is een fantastische ploeg om deel van uit te maken. Er wordt goed samen gebasket en minstens even belangrijk is er een hele fijne kameraadschappelijke sfeer. Helemaal Optima, zoals ik het al ken sinds den tijd dat we met paard en kar naar de trainingen kwamen die toen nog op het patattenveld van boer Adelbrecht werden gespeeld.

Vorige week blonk je nog uit in de voorbereidingswedstrijd tegen Zolder, welke tips heb je voor de jeugd?
Zolder? Wedstrijd? Vorige week? Man, ik kan me amper herinneren wat ik vanochtend tussen mijne boterham heb gegeten. Kijk eh, belangrijkste is dat ge altijd met positieve goesting op het plein komt en je best doet. Op training, op match, altijd 110% geven en ster samenspelen met je ploeggenoten. En sportief blijven natuurlijk. Zo zal je me bijvoorbeeld nooit een kwaad woord zien vertellen tegen een scheidsrechter. Respect, superbelangrijk. En fatsoenlijk wassen met zeep na de match. Ook belangrijk.

Doorheen het gesprek was één ding duidelijk. De ogen van Verheyen blinken van de basketgoesting in komend seizoen. Of cataract. Dat kan ook. We wensen in ieder geval Verheyen en de voltallige C-ploeg een sportief en succesvol jaar toe!