Nieuws

Covid Safe Ticket geeft je toegang tot de sporthal en cafetaria

Na goedkeuring door de lokale overheid, in overeenstemming met de regels die gelden voor de horeca/evenementen en volgens de richtlijnen van Basketbal Vlaanderen werken wij voor alle thuiswedstrijden met het COVID SAFE TICKET (CST). Iedereen die toegang wil tot de cafetaria en de sporthal moet een geldig CST kunnen voorleggen.

Na controle blijft een mondmasker verplicht. Enkel als je aan tafel zit in de cafetaria hoef je geen mondmasker te dragen. Wel een mondmasker bij alle verplaatsingen in de cafetaria en de hal, op de tribune en op de spelersbank. Een mondmasker is verplicht vanaf 10 jaar. Deze bijkomende maatregel zorgt ervoor dat we kunnen blijven basketten én dragen we ons steentje bij om de pandemie terug te dringen én ondersteunen we de helden in de zorg.

Spelers, coaches, scheidsrechters en officials die geen CST hebben krijgen enkel toegang tot de sporthal en moeten ten alle tijden hun mondmasker dragen.

Praktische afspraken:

  • Ingang van sporthal en cafetaria: enkel via de 1ste deur van de cafetaria
  • Scan je CST aan de ingang (op je smartphone of op papier). Let op dat je de QR-code gebruikt van jouw 2de of 3de inenting, van een recente, geldige negatieve test of van het attest van genezing van COVID-19.
  • Een geldig CST is nodig voor toegang tot de cafetaria én de sporthal vanaf U14 (13 jaar).
  • Zoals in de horeca en evenementen moet iedereen vanaf 10 jaar overal een mondmasker dragen als je je verplaatst, op de tribune en op de spelersbanken.
  • In de cafetaria kan je enkel plaatsnemen aan de tafels, niet aan de toog. Beperk je zoveel mogelijk tot je eigen bubbel.
  • Spelers, scheidsrechters, coaches en officials die geen CST kunnen voorleggen hebben enkel toegang tot de sporthal (er is geen uitzondering voor supporters). Zij moeten hun mondmasker altijd dragen behalve op het basketbalveld tijdens de wedstrijd.

Voor vragen over de toepassing van het CST kan je terecht bij de bestuursleden van BBC Optima Tessenderlo.