Verslagen Heren C

Bommelding aan de Heilig Hartlaan

“Michiel, voel jij dat ook?” Een rustige zondagavond kijken naar The Voice werd ten huize van A-ploeg kapitein Dusart om de haverklap onderbroken door turbulentie. “Miljaar, ik voel mijn ellebogen tintelen, en het is niet eens zaterdagavond,” vloekte Dusart na een zoveelste schokgolf. Niet wetende dat ondertussen, enkele honderen meters verder in de sporthal Mondelaers een zoveelste driepunter door de netten vlamde. Bomalarm bij de C-ploeg, zoveel was duidelijk.

Coach Claes kon over 11 spelers beschikken tegen Orly. Enkel Beyens (andere verplichtingen), Ghoos (onder de sloef) en Schraeyen (nog steed vermist) ontbraken. Tegen een jong Orly was het initieel een gelijk opgaande wedstrijd. Van den Bergh met zijn snedige drives wist enkele ‘and-ones’ te verzilveren, maar ook aan de overkant vonden de Hasselaars vlot de ring. Na Q1 noteren we 19-18.

Een zelfde spelbeeld in de tweede helft. Leysen vond met enkele sterke shots de netten, maar ook Vankrunkelsven wist de weg te vinden. We noteren in de twee periode tevens 2 driepunters van “Bom van de Berg” Mondelaers. Wisten de supporters veel wat er nog zou volgen in de tweede helft. Beide ploegen gingen rusten bij 38-32.

“Spannende wedstrijd,” aldus supporter L. Vanzeir tijdens de rust. “Ozze Jo is niet slecht bezig, maar hij heeft thuis eerder deze week dan ook 3 tassen soep met ballekes gegeten. Dus er zit zeker nog energie in voor de tweede helft”.

In het derde kwart wist Orly de kleine achterstand terug om te buigen. Via 41-36 ging het naar 45-44. Spanning alom in de sporthal. Bij de Optimisten was het ditmaal Verheyen die op zijn oude dag met enkele knappe shots de C-ploeg in evenwicht kon houden met een ontketend Orly. De handjes van de talloze supporters gingen op mekaar bij een knappe assist van Schildermans aan Leysen. Na Q3 alles te spelen in het laatste kwart: 60-61.

Het moet van “De Ramp” in de jaren ’40 zijn geweest dat er nog zoveel ontploffingen te noteren vielen aan de Heilig Hartlaan als in het vierde kwart. Jo “Bom van de Berg” Mondelaers wist zich in de looplijnen puik vrij te spelen, en werd gevonden door zijn teammaats. Driepunter na driepunter zorgde voor gedaver in de Looise sporthal. Enkele keren kon Orly antwoorden met een eigen actie. Maar toen zowel Verheyen als Mondelaers de Hasselaars langs twee kanten fusilleerden was de match gespeeld. Eindstand: 86-75.

Scores Optima: VAN DEN BERGH M 13, SCHILDERMANS 3, VAN DEN BERGH J 6, MONDELAERS 26, LEYSEN 8, Verheyen 14, Hoekx, Vandervoort, Vankrunkelsven 14, Vandersmissen 2, Melis.

“Ik denk dat het gestopt is, Michiel,” aldus de klanken ten huize Dusart na 20h30. “We zullen morgen wel lezen in de krant wat er precies aan de hand was? Moet toch grellig geweest zijn”. In de krant niet, maar wel in ieder geval op uw favoriete website. Voor de volgende thuiswedstrijd van de vermaarde C-ploeg bent u tevens welkom zaterdag 5 november. Tot dan!