Verslagen Heren A

Bilzerse A - Heren A

Optima nam een desastreuze start in Bilzen (5’:10-2). De thuisploeg, met ex eerste klasser Zecevic in de rangen en met heel wat meer centimeters en kilo’s op het parket, heersten op alle vlakken: rebounds, defence en werkte dan ook nog eens erg goed af. Na 10 minuten spelen keken de Optimisten dan ook al tegen een erg droge 24-9 aan. Veel beterschap was er niet te zien in Q2, Bilzen bleef van alle kanten binnen knallen en kon de voorsprong verder uitbouwen tot een maximum van 27 punten ! (7’: 39-12). Bij de bezoekers kon enkel Renaux Vincent de score wat milderen. Gerust werd er bij een 47-24 tussenstand. Na de rust kregen we dan eindelijk een ander Optima te zien. Het had nog steeds moeite met de zone van Bilzen maar verdedigde een stuk beter en kon alzo wat van de achterstand goedmaken. 3 Bommen van de bezoekers (2x Dusart en 1x Renaux V) zorgden ervoor dat Q4 aangevangen kon worden met een 59-43 stand. Het laatste Q was ook voor de bezoekers. Optima bleef last hebben om Hollemans onder de ring af te stoppen maar scoorde nu eindelijk zelf wel met oa 2 bommen van Cauberghs en Kitenge die uit de greep van de Bilzerse defence kon blijven. Het duurde echter tot diep in Q4 eer de achterstand kleiner kon gemaakt worden (8’: 71-53). De vele fouten langs beide kanten ( 5 man met 5 kruisjes achter hun naam) namen het tempo uit de match, Optima kon niet dichter komen dan 8 punten en Bilzen kon verdiend de punten thuis houden. Einduitslag : 75-67 Q1: 24-9 Q2:23-15 Q3:12-19 Q4:16-24 Punten Optima: Beerten:5; DeWit:1; Dusart:14; Kitenge:15; Blarinckx:2; Renaux V:9; Renaux M:10; Kempeneers:5; Cauberghs:6; Berger Volgende week spelen we thuis tegen Maasmechelen dat gisteren verloor van Lummen en gelijk staat in de stand in 1e provinciale