Verslagen Heren C

Baclo haalt het van moedig Optima C

Met een jarige coach en een clubsecretaris die 40 jaar getrouwd is, hadden de heren van de C-ploeg afgelopen zaterdag meteen twee goede redenen om volop te gaan voor winst tegen de nummer 2 in de stand, Baclo Lommel. Coach Smeets kon rekenen op 10 fitte spelers. Ghoos (knie), Beyens (wellnessweekend), Vandervoort (knie), Schildermans (corona), Somers (enkel), Van den Bergh (knie) en Verheyen (herhaling Masked Singer kijken) ontbraken op het appèl.

 

Optima schoot meteen vol vuur uit de startblokken. Via scores van Mondelaers en Hoekx was een eerste kloof na 4’ een feit (14-4). Met vrijworpen en een resem rebounds kropen de Lommelaars gestaag terug, maar aan Looise zijde wisten de broers Hoekx de ring vlot te vinden. Score na eerste kwart: 21-15.

 

In het tweede kwart kreeg Optima het moeilijker. Lommel wist de ring nu wel te vinden en blonk vooral uit in een massa rebounds. Dit leidde tot vele second-chance points. Na 3’ keerden de rollen zich om: 24-25. Melis en Mondelaers wisten met enkele knappe driepunters nog tegen te prikken. Consternatie in de hal wanneer Hoekx geblesseerd uitviel. Met een vermoedelijke knieblessure vervoegde hij de uitgebreide lappenmand. Lommel profiteerde van het momentum. Via secure vrijworpen kon het de rust ingaan met een 32-38 voorsprong.

 

“Rebounds, rebounds, rebounds,” sakkerde coach Smeets tijdens de rust. “Lommel maakt goed gebruik van zijn lengte, we zullen moeten werken voor elke bal. Op zich houden we goed stand tegen de nummer 2 van onze competitie, maar…”. Voor coach Smeets zijn zin kon afmaken diende hij even een snelle toiletstop te maken. Vermoedelijk de verjaardagstaart.

 

Fris als een konijn op de plein, kwam Optima na de appelsienen weer op het parket. Driepunters van “Slangenman” Hoekx en “Bom van de Berg” Mondelaers vlogen de tegenstanders om de oren. Na 2’ in de tweede helft kwam Optima reeds terug tot 40-43. Via drives van Hoekx en een driepunter van Vankrunkelsven bleven de Heren C tot scoren komen. Aan de overkant noteerden we echter ook vlotte Lommelse scores. Golf van applaus op het einde van de periode wanneer Leysen Mondelaers vond voor een driepunter on the buzzer. Een mooi derde kwart langs beide kanten bracht de stand tot 57-61.

 

Alles te spelen in de laatste periode. Mondelaers accentueerde meteen de Looise kansen met opnieuw een bom van ver. Een ongrijpbare Hoekx bracht Optima terug aan de leiding (62-61). In de daaropvolgende minuten sputterde plots de Looise machine. Lommel trok het heft via knap ploegspel en sterke shots helemaal naar zich toe (63-73). Vandersmissen zorgde op assist van Leysen nog voor de mooiste score van de match, maar de zege kwam voor Lommel niet meer in gevaar. Eindstand: 69-78.

 

Scores Optima: MONDELAERS 20, HOEKX 26, VANDERSMISSEN 4, MELIS 9, LEYSEN 3, Hoekx 3, Vankrunkelsven 3, Van den Bergh 1, Schreurs, Boekmans

 

Aan de toog waren de conclusies na de match unaniem. “Hadise zit in het pak van Ridder, en Fabrizio gaat zijn ware liefde niet vinden,” aldus enthousiast supporter Tijs Mondelaers. Wat de match betrof was coach Smeets tevreden. “We hebben gespeeld voor wat we waard zijn. In de tweede helft zat de organisatie beter en speelden we in evenwicht met Lommel. Uiteindelijke spelen we vandaag tegen de nummer 2 in de stand een sterke partij. Op naar de volgende match en vandaag vieren we nog even mijn verjaardag!”. Ghoos startte meteen de polonaise op, maar moest wegens last aan de knie al vlug met ondersteuning terug op de barkruk gaan zitten.