Verslagen Heren A

2 verlengingen nodig om winnaar te kennen

Optima nam direct het initiatief in handen, een erg bedrijvige Maes scoorde in de 4e minuut reeds z’n 9e punt en zette Optima op de goede sporen (5-13). De thuisploeg reageerde echter gevat, herschikte z’n defence en Optima kreeg een 12-0 te slikken. Q2 was er één om erg snel te vergeten, beide ploegen lieten zien waarom ze onderaan in de rangschikking stonden. Verschillende kansen werden vakkundig de nek omgewrongen en dat vertaalde zich in een erg lage score, na 8 minuten hadden beide ploegen elk 4 schamele puntjes gemaakt. Stand bij rust: 28-23.

Na rust was het alweer Maes (11 pt in Q3) die z’n ploeg erdoor kreeg, Optima kwam langszij in de 4e minuut (32-34) maar ook nu reageerde Ekeren, 3 bommen deden de thuisploeg terug wat uitlopen (8’:42-35). De Mayer hield Optima in het vaarwater van Ekeren, stand na Q3:45-43. In Q4 gaven beide ploegen mekaar geen spatje ruimte (6’: 53-53) en kon iedereen zich opmaken voor een spannend einde. Met nog 24 sec te spelen (59-60) miste Ekeren 1 vrijworp (60-60) en had Optima balbezit maar miste en konden de ploegen zich opmaken voor verlengingen. In die verlengingen zorgden Renaux en De Mayer voor 62-67(3’) maar Ekeren sleepte de 2e verlenging uit de brand (67-67). Ook na 47 minuten basket was het niet duidelijk wie ging winnen (72-72) “Papy” Vanheeswijck kon na een aanvallende rebound en een “and one” de 73-76 op het bord prikken maar aan de andere kant scoorde Ekeren 2 vrijworpen. Renaux (11pt in de verlengingen) bracht de bezoekers op 75-78 met nog 10 sec te spelen en kon even later vanop de vrijworplijn de zege voor Optima vrijstellen, einduitslag: 77-80.

Erg belangrijke uitzege voor de Optimisten die in de rangschikking een sprongetje maken van de op 1 na laatste plaats naar de 8e.

Volgende week ontvangen we de leider in de competitie Scherpenheuvel dat dit jaar nog niet verloor.

Q1:19-16   Q2:9-7   Q3:17-20   Q4:15-17    Verl: 16-20

Punten Optima: DUSART:2; MAES:19; De MAYER:18; RENAUX:20; VANHEESWIJCK:10; DeWit;5: De Backer:2; Vrancken;1; Nijs:3; Berger