Verslagen Heren A

Stevoort B - Heren A

Omdat de ziekenboeg bij Optima maar blijft vollopen (ondertussen 8 man!) kon de Looise coach maar op 6 man rekenen om Stevoort partij te geven. Stevoort nam Optima direct bij het nekvel (3’: 9-2) en noopte de bezoekende coach tot een time-out. Die bracht echter niet direct het beoogde resultaat, Stevoort bleef het tempo hoog houden en bleef vlot scoren (6’:19-7). Optima slaagde er op geen enkel ogenblik de thuisverdediging te ontwrichten terwijl het zelf de ene na de andere korf te slikken kreeg. Een erg droge 32-10 was het resultaat na Q1. Het spelbeeld veranderde niet in Q2, Optima speelde erg ongeïnspireerd terwijl Stevoort erg goed bleef afwerken. In de 7e minuut stond Optima al meer dan 30 punten in het krijt (45-13), bij rust stond het 55-19. Na rust speelde Optima aanvankelijk mee maar slaagde er niet in iets van de achterstand goed te maken, de bommen (13 in totaal) van Stevoort bleven het Looise net bestoken en de bezoekers zagen de thuisploeg nog verder uitlopen. De foutenlast en vermoeidheid begon de bezoekers parten te spelen en in het totaal overbodig 4e Q bracht Vanbilsen het 100e punt op het scorebord, einduitslag: 101-48. Eén van de zwaarste nederlagen ooit voor de Optimisten. Volgende week beginnen we al aan de terugronde, tegenstander is dan Maasmechelen. Q1:32-10 Q2:23-9 Q3:24-19 Q4:22-10 Punten Optima: Beerten:11; Dusart:5; Cauberghs:13; Nys:13; Berger T:6, Blarinckx