Verslagen Heren B

Heren B - Vatana Beringen B

Optima nam in het burenduel tegen Beringen de beste start met scores van Lamote en Blarinckx (3’: 8-0) en noopte de bezoekende coach dadelijk naar een time-out. Die had succes en Beringen vocht zich terug tot op 3 punten ( 7’:18-15) maar dichter kwamen ze niet. Q1 werd afgesloten bij een 22-17 stand. Ook in Q2 startte Beringen erg mak, Optima liep verder uit tot 29-19 in de 6e minuut maar viel toen op zijn beurt helemaal stil. De bezoekers profiteerden van enkele balverliezen van Optima en kwamen helemaal terug in de match, gerust werd er bij een 31-30 stand. Na rust was Beringen onder impuls van Van Roy ( 3 bommen in de 2e helft) en Dieltiens aanvankelijk de betere van Optima, het liet de thuisploeg ter plaatse ( 6’:33-40) tot Nys het netje vond. Met een bom, een veldscore en 2 benutte vrijworpen na een technische fout van Beringen bracht hij Optima tot op 3 punten in de 8e minuut ( 42-45). Een score van sterke Jan en de 2e bom van Nys brachten Optima terug op voorsprong na 30 minuten ( 47-45). Beringen nam echter terug de leiding in Q4 tot de 3e minuut ( 49-51) maar viel dan helemaal stil. De bommen van Nys en Renaux brachten Optima op 57-51. Berger kon enkel foutief gestopt worden door Beringen en bezegelde vanop de vrijworplijn het lot van het moegestreden Beringen. Einduitslag: 64-54 Q1:22-17 Q2:9-13 Q3:16-15 Q4:17-9 Punten Optima: Berger D:1; DeWit:4; Berger T:14; Lamote:5; Beyens:8; Renaux M:5; Blarinckx:10; Bongaerts:3; Nys:14; Van Kerkhoven; VanEsch Punten Beringen: Van Damme S:10; Rayen:4; Van Roy:13; Dieltjens:14; Schuermans R:1; Swinnen:4; Claes:8; Vuch; Schuermans M; Van Damme Y Met deze overwinning blijft Optima op een mooie 3e plaats staan in 2e provinciale.