Verslagen Heren A

Heren A - Lommel B

Lommel, nog steeds op zoek naar z’n eerste overwinning , was op papier de gemakkelijkste tegenstander dit seizoen. Het had echter ook enkele keren maar met enkele punten verloren en was dus zeker niet te onderschatten. Dat gegeven, samen met een stilaan volgelopen ziekenboeg van Optima (zonder Berger D, Bongaerts, Renaux M en V en een alles behalve fitte Kitenge) zorgde ervoor dat de match niet onderschat mocht worden. Lommel begon met een 0 op 6 maar Optima profiteerde hiervan niet maximaal. Het liep wel uit tot 12-0 na 5 minuten maar de sterk ingevallen piepjonge Schelkens bracht met 6 punten op rij Lommel terug in de match. De 12 punten voorsprong bleef op het bord staan na 10 minuten spel. Een weer erg sterk spelende Dusart hield z’n ploeg op op voorsprong in Q2 (4’:28-17) maar dan kreeg de thuisploeg het moeilijk. Lommel profiteerde van enkele balverliezen en de technische van de thuisploeg om terug te komen (5’:28-23). Nys met een bom en 2 vrijworpen gaf de thuisploeg terug ademruimte maar Lommel antwoorde op z’n beurt met een bom van Baeken. Optima bleef ter plaatse trappelen en zag de bezoekers terug komen tot op 2 punten aan de rust: 33-31. Na rust bleven de ploegen aan mekaar gewaagd (3’:38-34; 6’:42-39) en kon de match nog alle kanten op. Optima gaf de voorsprong nooit uit handen maar kon vanwege de beperkte rotatiemogelijkheden (2 spelers met krampen) geen duidelijke kloof slaan. Na 30 minuten spel stond het 48-43. In het laatste Q bracht Schelkens met een bom de bezoekers tot op 1 punt (5’:52-51) maar Kitenge deed wat van hem verwacht werd, met een paar rebounds en 2 scores bracht hij Optima op 56-51 maar de 7e bom van Lommel deed de thuisploeg pijn. Lommel kwam zelfs nog langszij met nog 1’08” te spelen. Optima benutte ondertussen de toegekende vrijworpen niet en zo bleef het bibberen tot op ‘t einde. Met nog 27” op de klok tekende de thuiscoach een tactisch plan voor z’n ploeg, Dusart werd foutief gestopt en bracht Optima op 58-56 vanop de vrijworplijn. De ultieme poging van Lommel stuitte op een blok van DeWit en zo bleven de punten in Tessenderlo. Einduitslag: 58-56. Een match om zo snel mogelijk te vergeten. Q1:20-8 Q2:13-23 Q3:15-12 Q4:10-13 Punten Optima: BEERTEN:11; DUSART:24; KEMPENEERS:3; CAUBERGHS:14; DEWIT:9; Kitenge:4; Nys:5; Beyens; Berger T Punten Lommel: EMMERS:6; GIELEN:8; BAEKEN:10; MICHIELS:15; SCHILDERMANS; Schelkens:12; Broeders:5; Smetsers; Smeekens; Dupree; Vangeloven