Verslagen Heren A

Heren A - Guco Lier (BvVl)

Optima speelde z’n 3e match in de Beker van Vlaanderen tegen Guco Lier. Lier, een ploeg die al enige tijd een vaste waarde is in 2e landelijke en verleden week nog winnaar in Houthalen was dus een te duchten tegenstander. Optima diende na verlies in Melle en Middelkerke in diezelfde BvVl thuis uit een ander vaatje te tappen want goed was het tot nu toe nog niet geweest. De thuisploeg kon de 5 punten voorgift verdedigen ondanks het feit dat in het begin van de match enkele open kansen niet benut werden, een bedje waar ook de bezoeker aanvankelijk wat ziekjes was: na 5 minuten stond het 10-4, Q1 werd afgesloten bij een 17-14 stand. Lier speelde in Q2 een stuk steviger, Optima kwam snel in foutenlast ( 5 stuks na 4 minuten) en na 7 minuten kon Lier de leiding nemen: 26-27. Verder uitlopen zat er echter voor de bezoekers niet in, gerust werd er bij een 30-31 stand. Na de pauze konden de Pallieterboys een eerste kleine kloof slaan ( 2’:31-37) maar even later hingen de bordjes terug gelijk. De beslissing van de ref bij een aanval van Lier viel niet in goede aarde bij de bank van Optima, een technische fout en extra vrijworpen waren het gevolg en Lier liep weer wat uit, tot een maximum van 9 punten ( 8’:37-45). De Optimisten toonden echter heel wat veerkracht en knokten zich terug tot 47-49 na 30 minuten. Lier starte het beste in Q4 ( 3’:49-53) maar wat volgde deed de match volledig kantelen: in een dolle 3 minuten plaatste de thuisploeg een 15-2 (6’: 64-55) en hierop konden de bezoekers gaan antwoord meer op geven. Lier diende heel wat fouten te maken maar Dusart en Berger hielden met respectievelijk 6 op 6 en 4 op 4 vrijworpen het hoofd koel en bezegelden alzo het Lierse lot, einduitslag: 73-68. Een verdiende overwinning waar de Looise bank een flink deel voor z’n rekening nam. Volgende week spelen we onze laatste poulematch voor de BvVl, tegenstander is dan Houthalen B, ook een ploeg uit 2e landelijke. Match op zondag 1 september om 15u. Het wordt sowieso een druk weekend want zaterdag spelen we in ‘t kader van de Beker van Limburg tegen Zolder B, die match is om 20u30 Q1:17-14 ( 5pt voorgift) Q2:13-17 Q3:17-18 Q4:26-14 Punten Optima: Beerten:9; DeWit:1; Dusart:13; Berger D:6; Berger T:2; Blarinckx:3; Renaux:8; Kempeneers:12; Bongaerts:8; Rymen:6