Verslagen Heren A

Moeilijke match tot een goed einde gebracht

Voor aanvang van de match tegen Okido Arendonk diende de Optima-familie afscheid van één van z’n trouwste supporters. Afgelopen week overleed Swa “Checko” Oeyen. Swa had een groot baskethart dat sloeg voor Optima en Houthalen en was vaak bij één van deze basketclubs te vinden. Hij zal erg hard gemist worden.

Na de minuut stilte begonnen beide ploegen slordig aan de match. Optima vond aanvankelijk geen oplossing voor de zone van de bezoekers die op hun beurt geen gaten vonden in de Looise defence (7’: 7-5). Een magere 12-9 na Q1 was dan ook het resultaat. Ook Q2 was bij aanvang geen spektakel (5’: 15-13). Menten (11 punten vòòr rust) bracht Optima op 24-13 in de 7e minuut maar Arendonck  reageerde via Sas. Bij rust had Optima 5 punten over, ruststand: 24-19.

Na rust bleef Arendonck tot de 5e in de buurt van de thuisploeg (31-28) maar dan kon Optima via Renaux en Nijs een kloof op het scorebord zetten, De Backer zette de bezoekers vanop de vrijworplijn op 43-28 in de laatste minuut. Optima leek de match naar z’n hand te zetten in Q4, Arendonck diende heel wat fouten te maken om Optima af te stoppen (11 van de 17 punten in Q4 waren van vrijworpen) en in de 5e minuut zorgde Menten voor de maximum voorsprong op het scorebord (52-34). Arendonk wilde echter nog niet plooien. De bezoekers kwamen nog tot op 10 punten in minuut 8 (55-45) maar kregen de kloof niet dichter. Kitenge en Renaux hielden  Okido met vrijworpen op een veilige afstand. Einduitslag: 62-45.

Weer een belangrijke zege tegen een rechtstreekse concurrent met het oog op behoud. Volgende week spelen we thuis de uitgestelde match tegen St-Truiden. Let op! Match is niet op zaterdag maar op vrijdag om 20u30

Q1:12-9   Q2:12-10   Q3:21-10   Q4:17-16

Punten Optima:, DUSART:4, NIJS:6; MENTEN:15; VANHEESWIJCK:2;KENNES; Renaux:14; Kitenge:8; DeWit:4; DeBacker:8; Kempeneers