Verslagen Heren A

Gembo B - Heren A

Optima begon slordig aan de match in Borgerhout. De bezoekers hadden het moeilijk om in hun spel te geraken tegen een erg jong en agressief spelend Gembo B . Na 7 minuten had de thuisploeg 7 pt voorsprong bij elkaar gespeeld (16-9) via een bedrijvige Van Es (11pt in Q1). Bij de bezoekers konden Nijs met 2 bommen en Dusart het nodige tegengas geven. Gembo kon de 7 pt meenemen tot het begin van Q2. Optima begon dan beter te spelen: DeWit en Menten brachten Optima langszij in minuut 6 (31-32). Gembo diende vaak aan de noodrem te gaan hangen en kwam zelf maar moeilijk tot scoren. Bij rust stonden de Optimisten 5 punten voor 33-38.

De match na rust leek een copy van de 1e helft: Optima leed vaak onnodig balverlies en liet Gembo terug helemaal in de match komen (5’: 42-42). Een bom van Vanheeswijck en scores van Nijs bezorgden Optima terug wat ademruimte (9’:47-53). Die voorsprong smolt echter als sneeuw voor de zon in Q4; Nicasy zette de thuisploeg met een bom op 59-55(6e minuut). Optima kon enkel via de vrijworplijn aan punten komen, Menten en Dusart brachten de bezoekers terug langszij (8’:60-62) met vrijworpen. Iedereen kon zich opmaken voor (weeral) een erg spannend einde. Een bom van thuisspeler Verschueren op 30 sec van het einde leek de overwinning in de Luisbekelaar te gaan houden (67-63) maar capitein Dusart reageerde op zijn beurt met een bom. Met nog 12 sec te spelen en bij een 69-66 stand zag het er niet goed uit voor de Optimisten maar “Papy” Vanheeswijck gooide “on the buzzer” een bom en sleepte alzo verlengingen uit de brand: 69-69.

In die verlengingen bleven beide ploegen in mekaars vaarwater (4’: 75-75). Het bleef bibberen en beven tot de allerlaatste seconden om de winnaar te kennen van dit fel bevochten duel. Met nog 35 sec te spelen stond er 79-78 op het scorebord. Dewit bracht met een “and one” Optima op 79-81, Gembo leed dan een beetje knullig balverlies op 4sec van het einde, maakte de fout op DeWit en die legde de 79-82 eindscore vast.

Optima scoorde in deze match maar liefst 32 vrijworpen!

Q1:23-16 Q2:10-22 Q3:17-15 Q4:19-16 Verlenging:10-13

Punten Optima: DE WIT:16, DUSART:17, KENNES:5, NIJS:11, VANHEESWIJCK:11, DeBacker:5, Kempeneers:3, Menten:14

Volgende week spelen we tegen Ekeren B, 5e in de stand. In de beker van Vlaanderen speelden we al tegen Ekeren. Toen werd het 47-55, de Optimisten zijn dus uit op sportieve revanche. Match op zaterdag om 20u30